//]]>

yess..SaYa Gembira..

May 14, 2012

salam 1malaysia..

nak kongsi kegembiaan sikit cozz my baby boo semakin bertambah berat badannya..
hahaha..poyo je kan..
tp ibu mana yang tak gembira bila melihat peningkatan anak2nya..
termasuklah saya..hihi

actually, kaisara nie kena pergi timbang ke klinik every month..
cozz berat badannya sangat berkuranggan..
bayangkanlah diusia 1 TAHUN beratnya baru 6.4KG..
too small..

SMALL tu xkisah la..like MoTHEr LIKe Son ler..hihi
TAPI yang membimbangkan saya as her MOTHER
ialah bila carta pertumbuhannya masuk ke Graf MERAH...
pada ibu2 yang pernah ada anak mungkin tahu apa maknanya..
so, untuk yang bujang2 dan belum ada baby mungkin tak tahu..
so nak story sikit..
bila masuk aje graf merah tu maknanya my baby kekurangan zat makanan..
kekurangan zat makanan dari segi apa  saya pun tak pasti..
yang pasti kaisara nie makan sama macam baby2 yang lain juga...
xda alahan cuma makanan yang dia ambil mmg sikit2 je la..

setiap bulan berat badannya mmg naik tp cuma dalam 100-300g aje..
kalau tgk pada carta pertumbuhan kaisara..
mmg always naik la..
cuma terlalu sedikit
graf dia cuma mendatar aje..selepas 3bulan dalam zon kuning( kekurangan zat makanan)
carta kaisara masuk zon merah 4bulan berikutnya (terlalu kurang zat makanan)..
walaupun berat badan kaisara xnaik tp kaisara nie sihat macam baby2 yang lain juga..
mungkin sbb ikut baka saya n myH kitaorang nie kecik2 comel gitu..^o^

wahhh..bangganya saya sebagai ibu..
sbb berjaya naikkan berat badan anak...n' lastly this month berat kaisara naik sebanyak 1.1KG..huhuhu
kira banyak la juga kan..
tp kaisara masih perlu ke klinik lagi sbb dari zon merah ke zon kuning..
belum masuk zon yang selamat lagi..
mungkin dalam 1 or 2 bulan lagi
pastu xperlu la ke klinik setiap bulan lagi..untuk timbang
cuma perlu ke klinik untuk cucuk sahaja..

Ingatan: Saya Berbangga menjadi seorang IBU...selamat hari ibu..untuk semua ibu dan diri saya juga..13 mei 2012

i love you kaisara





You Might Also Like

5 pesanan ditinggalkan

  1. Alhamdulillah..imah doakan kaisara yang comel ni cepat naik berat badan. =)

    ReplyDelete
  2. comelnyer baby..

    makneng membalas kunjungan kamu...=)

    ReplyDelete
  3. seronok kan jadi ibu...comel anak....moga anak yang comel itu membesar dgn sihat....singgah dri 'miaduniaku'..folo cni juga...bolehlah kita berkingsi cerita pasal anak nnt..

    ReplyDelete
  4. pink lavender: thank..dah follow awk

    izan mama mia: follow awk juga..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^