//]]>

Open house??

September 13, 2012

salam..


hari ini bukan nak cerita pasal open house yang saya pergi sempena bulan syawal tahun nie..tapi nak kongsi sedikit cerita bab open house. ada macam-macam cara masyarakat sekarang buat open house..dr rumah sehinggalah ke pejabat..open office,open unit, open bilik..macam-macam lagi la.. hehehe..(lawak jer).
selain dapat mengeratkan sillaturahim sesama kita..dapat juga la tuan rumah tersebut bersedekah..

hujung minggu nie pejabat saya akan buat open house jabatan..dah nk habis syawal baru nk buat kan..kan..tp tu la dari tak buat langsung..klu ada majlis pun okay juga..hari ini perkarangan pejabat dah mula pasang khemah2..kereta semua kena parking luar..kalau ikut pengalaman tahun-tahun sebelum nie mmg meriah la majlis rumah tebuka jabatan nie..sebab sambutan bersama-sama hari merdeka/hari malaysia..jadiNYa MerdeKa raYa...

macam-macam aturcara majlis dibuat..cuma yang tak bestnya mungkin tak dapat turut serta hujung minggu nie sebab en hubby Bekerja..tetapi tetap nak menyumbang tenaga..untuk 2 hari persiapan sebelum sabtu akan datang nie..hari ini dah mula membuka daun palas untuk membuat ketupat..esok pula nak kna buat ketupat dan rendang secara bergotong royong..nak kna potong-potong daging, bawang dan hias tempat .

bila terdengar ajer pun dah rasa teruja aje kan..harap2 majlis tahun nie xde la hujan macam tahun lepas..tetapi walaupun dalam hujan tetap meriah...semoga semuanya berjalan dengan lancarNYA..


nota: syawal dah semakin di penghujungnya..salam lebaran..next month aidiladha pula..





You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. bestnya sekurang2nya,,ada juga lah open house,,cubit2 nuffnng kamu

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^