//]]>

FenOmeNa makanaN 2012

December 13, 2012

salam..

petang nie nak share satu benda
nak tgk takk??
nie pendapat saya la..
fenomena Durian CREPE (DC)..
korang mesti tahu kan...
sana sini sibuk membuat CREPE DURIAN
almaklum lah..musim durian dah tiba kan..
macam durian runtuh..lelong durian..hehehe( apa lah yang aku merepek nie kan..huhuhu)
bukan durian crepe yang menjadi tajuk utamanya..
(kalau belum try DC wajib mencubanya tau...hihihi)
sebaliknya...

makanan yang hangat diperkatakan
pada tahun 2012 yang saya tahu,
dan semakin mendapat tempat di hati rakyat malaysia..
dari satu menu beralih ke satu menu
yang mana saya sendiri pun menyibukkan diri nak mencubanya...
(senang sikit nak mengomen kalau dah merasainya sendir kan...)
nak buat???nak jual??oppsss...tak rajin la..hehe
tapi dah ramai yang berjaya kan
menjadikan makanan seperti nie sebagai hasil poket masing-masing
Dan berjaya dengan suksesnya membuka perniagaan HOMEMADE
terus dari rumah..
betul tak apa yang saya cakap nie??korang setuju tak??
jommm kita tengokk makanan apakah itu..??
korang pun penah baca dan tahu tak??
pernah try makan tak??

jenggggg...jenggggg...jenggggg


 DURIAN CREPE



 PAVLOVA



 MINI PAVLOVA




 APAM POLKA DOT





 apam polka dot




MACAROON





 CAKE IN JAR


 CAKE PELANGI IN JAR

yang nie saya rasa masih baru lagi..even dekat sesetengah tempat dah lama kuar design macam nie..tapi tak banyak tempat yang tawarkan cake in jar nie..dan dari pemerhatian mataku ini..dah ada macam-macam jenis kek yang di letakkan dalam jar or bottle seperti nie..
soooooo..sweet & cantikk..macam sayang aje nak makan kan..kan..

mungkin ada banyak lagi makanan yang saya dah terlepas pandang..tapi yang pastinya semua di atas saya dah try rasa..mencari  & search maklumat sana sini la juga untuk mendapatkan nya..hehe
super delicious tau!
so, korang juga wajib mencubanya...
selamat mencuba...menjamu selera juga!


nota: info untuk anda..sumber pic dari en.google..i love cake..lalalala

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. pelbagai makanan sekarang kan... baru pagi try mini pavlova... member bagi... yum yum yum...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^