//]]>

Berjogging Di Tasik Darul aman Jitra

January 23, 2013

salam...

semalam saya bercerita tentang aktivi hari ahad ari tue kan..
nie sambung hari yang sama juga
petang selepas balik dari melawat situ
kami terus balik rumah
tidurkan kaisara sekejap..
then petang tu terus berpakaian sukan
sebab nak pergi jogging di Tasik darulaman
plan nie keluar pun spontan aje
gara-gara kaki saya yang selalu kremmmmmm..
bila naik tangga yang tinggi or berjalan banyak- banyak (dah macam org tua plak saya nie...)
en.hubby ajak pergi berjogging juga

kalau korang nak tahu tasik  darul aman nie cantik dan luas tau..
terletak bersebelahan dengan haiway ja..
memang satu destinasi riadah di negeri kedah yang agak famous la juga..
walaupun ianya terletak di jitra..
petang tu kami sampai memang ramai la orang
almaklum lah cuti umumkan semperna
keputeraan sultan kedah
kebetulan pula hari tu memang ada
acara memancing besar-beasarn juga
saya dengar info pun melalui radio..bermula sejak pagi lagi..
masa saya sampai acara tue dah tamat
tapi masih ramai orang yang beriadah di situ..

jom layan beberapa foto semasa kami di situ
kesian kaisara penat berjongging
semput separuh jalan..
terpaksa papa mendukung sambil berjogging
sebab kaisara kehausan...
opppssstttt...mama terlupa bawa botol air..
tertinggal dalam kereta...hehehe
maafkan mama ekkk
tapi yang paling best part kaisara berjogging la..
terhuyung hayang ketengah dan ketepi..
almaklum la kaisara nie tak pernah lagi berjogging-jogging manja..
ala-ala berlari gitu...hahaha
dah pening agaknya dia tue...



kaisara yang bersemangat lebihhh...



penat membuat satu pusingan posing kejap tunggu turn nak membeli air...



kaisara cuba buat peace..mcm tu je dia reti...hahaha


nota: balik ja malam tu sebelum tido terpaksa la saya menyapu minyak angin pada kaki..mak aiiii...lenguh habis badan nie...papa &  kaisara steady aje..^_^

You Might Also Like

5 pesanan ditinggalkan

  1. dah pernah datang dah sini.. tu pun sekali je.. hihi. Dekat ngan rumah mak mertua ni :)

    ReplyDelete
  2. Ya tasik tu memang cantik. pernah pergi sekali je.

    hmm.. samalah kita, kalau jalan kedek kedek ala ala jogging tu. balik karang mesti lenguh habih kaki.

    ReplyDelete
  3. seronok nanti selalu2 la singgah situ bila balik umh mertua..hihi

    ReplyDelete
  4. lama tak berjogging..lemak2 dibadan pun semakin bertambah..
    seronok tengok sekeluraga berjogging

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^