//]]>

Beg tangan

February 05, 2013

salam...

motipp ??tajuk kat atas tu?
haaa...hari nie nak cerita sikit tentang beg tangan
yang mana saya rasa rata-rata kaum wanita nie
mestilah ada beg tangan kan..
kaum adam??mungkin juga ada..
tapi tak sama la macam handbag kita tu kan..kan..

kenapa korang rasa perlu ada beg tangan nie??
kalau saya, yang mmg bekerja
haruslah ada kan..
sebabnya???
nak bawa macam-macam dalam beg tu semasa di tempat kerja..
takkan pula nak bawa dengan beg plastik plak kot..
or main pegang dengan tangan aje..
memang xcukup kakitangan la kan..
almaklum aje la kaum wanita nie macam-macam yang nak dibawanya..hehehe

kalau saya barang yang wajib ada dalam beg tu..
mesti purse, handfon, bedak compact, lipstik, minyak wangi, pen, coklat and most important
is pssssstttt (barang peribadi perempuan tu la...hehe)
takut2 emergency..huhuhu
tapi sejak ada anak nie ada la beberapa barangan tambahan yang kena ada dalam handbag
antaranya pampers kaisara & kadang2 sumbat juga sehelai baju bersih
takut2 nanti comot-comot haruslah ganti dengan baju yang baru..kan
di sebabkan barangan yang makin bertambah nie
handbag yang bersaiz besarlah yang menjadi pilihan..

tapi saya punya habbit nie suka pakai satu je handbag
walaupun ada beberapa handbag yang lain
sebabnya?
semua barang yang dah sedia ada dalam beg tu mmg nak diusung kemana sahaja
jadi, kalau asyik tukar-tukar handbag
mesti ada aje barang yang nak tertinggal
bila tertinggal aje rasa macam tak lengkap plak nak berjalan-jalan
(macam-macam kan...)
jadi ambik inisiatif cari beg yang sesuai ke pejabat dan sekali gus untuk bersiar-siar...
lebih jimat...hahaha

korang pulak macam mana??
agak2 apa barang yang paling penting kena ada dalam handbag korang tu?


nota: motif sebenar cerita tentang handbag nie sebab nak ingatkan diri kena beli bag baru..bag dah semakin uzur, dah lama xbeli yang baru....."papa nak satu bag baru!"(minta dekat en.hubby) huhu

You Might Also Like

9 pesanan ditinggalkan

  1. kadang2 bawa handbag, kadang2 x :D

    ReplyDelete
  2. dah bertahun xbawa handbag...selalu pergi office letak wallet ngan phone kat poket jer...kalau jenjalan letak barang dalam diaper bag ank jer...hihi

    ReplyDelete
  3. AJ selalu bawak handbag lagi besar dari JA.... =P
    Senang nak sumbat semua...

    http://ayuejean.blogspot.com/2012/03/rahsia-beg-tangan-wanita.html

    ReplyDelete
  4. Betul..dah ada anak..barang-narang diaorang banyak dalam handbeg..nieza pon pakai satu je sebab nanti takut kelam kabut nak tukar barang kat dalam kalau pakai handbeg banyak

    ReplyDelete
  5. Huhu,.sejak ada anak, henbeg dh jd multipurpose bag dh

    ReplyDelete
  6. ..samala..x suka bli hbag byk2..sbb mls nk pindah2 brg2 yg terselit sana sini celah beg hehe..pkai 1 je smpai rabak bru tkr.. :P

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^