//]]>

cerita cuti yang lepas

February 18, 2013

salam..

cuti 10 hari yang sangat padat..
(xdalah 10 hari sgt sebab dalam kursus 4 hari di sg.petani..hehehe)
tapi minggu nie baru dapat masuk office sperti biasa..
habis semua plan ke laut..
yang di rancang tak menjadi..
separuh ja jadi..

tapi alhamdulillah
semuanya kembali seperti sedia kala..
"back to back...hihi
myhubby masih lagi bercuti dirumah..
almaklum lah tauke dia cina..
10 hari juga cutinya..
esk baru myhubby mula bekerja..

so, my Hubby masih dirumah menjadi babysitter jaga "kaisara" hihihi..
katanya nak habiskan cuti dgn my baby..
10 hari kita orang bercuti..
10 hari juga lah kaisara tak ke rumah pengasuhnya...
seronoklah kaisara tuuuu...
tapi rasa macam susah pula nak tinggalkan
dia kat rumah pengasuh nanti..
sebab setiap kali tanya kaisara

"nak p rumah mak/ayah tak?
mesti dia geleng kepala ckp xmau!..

errrmmm harap2 dia tak meragam la...
esk nak bawa p umah tokjang dia dah...(pengasuh)

sepanjang cuti tu juga lah..
saya dah berpindah..dan tinggal di rumah sewa yang baru tu..
menguruskan urusan kemas2 rumah tu..
lega dalam rumah dah hampir settle..
tinggal kawasan luar rumah ja...
masyaallah..mmg teruk juga nak kena mengemas..
ptg nie kalau sempat mmg nak cuci kawasan belakang rumah tu..
kalau mengikut kata jiran, owner yang lama mmg tak usik (jaga) kawasan belakang rumah tu..
ohh..yaa.. kalau korang nak tahu belakang rumah saya tu haiway utara selatan..
kiranya ada la tanah berbukit sikit di belakang rumah tu..
yang nak menjarakkan kawasan rumah saya (line hujung sekali)
dengan haiway utara-selatan tu..
yang mana setiap pintu rumah jaga kawasan belakang rumah masing-masing la kan..
tp belakang rumah saya tu nampak macam semak sikit..
takut juga saya..kalau tak di kemas..
mata pun sakit juga bila memandang..hehehe
next entry kita story2 lagi yer..

nota: rasa macam banyak je nak di kongsikan, masa tak mengizinkan..nanti saya taip lagi..hehehe (excited ja saya nak menaip..huhuhu)

You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. kalau pindah rumah mmg penat nak mengemas.
    mcm saya aritu gak la. dah pindah hampir 2 bln, tapi msh ada yg belum settle kemas lg. sbb masa pindah tu, saya mabuk teruk. huhuhu

    www.suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^