//]]>

Pindah Rumah

February 04, 2013

salam...

selamat pagi..
mood malas tu mesti ada bila bangun pagi..
entah apa la nak jadi pun tak tau...
kadang-kadang bila bangun pagi tu..
memang kena kunci awal 15 minit dari yang asalnya nak bangun
sebabnya takut terlajak duduk bertafakur atas katil tu..hehe

bukan hal itu yang nak dikongsikan kali ini
tapi perihal saya yang akan berpindah ke rumah baru..
xdela baru sangat..sebab rumah sewa aje pun..
itu pun perumahan lama yang dah berpuluh-puluh tahun..
orang sewakan pada orang lain..(faham-faham je la keadaannya...)

memang jauh bezanya dari rumah sewa yang saya tinggal tahun lalu..
almaklum aje la umah sewa yang tahun lepas saya tinggal tu
rumah yang baru siap dibina..
orang kata first hand..tip top habis la..
xpayah nak buat apa-apa..

tapi yang kali nie.......
hurmmm...macam-macam nak kena buat..
tapi tu la bagi saya
RUmahku syurgaku..
so, mmg nak kena buat sesuatu "makeover" la juga
sebab nak puaskan hati sendiri..
walaupun bukan rumah sendiri..hehehe
harap-harap xde lagi masalah macam tahun lalu..
nak tenang dan tak menganggu sesiapa...

jiran??harap-harap baik-baik belaka lah..
rumah nie pun jiran bertentang dengan
umah yang akan saya tinggal tu yang tolong kirakan..
macam mana nak cerita ekk??er,mm..xpelah tak penting pun...hehe
yang pentingnya next week dah nak angkut barang-barang masuk umah baru..
semperna chinesse new year..
my hubby cuti 10 hari tau..(tauke dia cina..cuti banyak hari lorrr..)
nak harap dia la yang bantu saya kemaskan umah..
tapi yang tak bestnya..
saya??keja macam biasa siap kena kursus lagi
4 hari di SP..kesian my baby boo..nak kena tinggalkan dia & my hubby kejap :(
dengan keadaan rumah yang tunging langgang (dah boleh bayangkan..)

dalam-dalam kesibukan nie la..
kesibukan lain nak melanda..
nie pun tgh cari masa nak pasang tikar getah di rumah baru tu..
rumah tu xda tile..
auuuuoooo...so steresss...!


nota: pssssttttt...ada sesiapa sudi nak membantu x?kemas rumah saya...huhuhu


You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. Selamat berpindah ke rumah baru...
    Semoga jiran2 kat sana best dan tak sampai tahap busybody... =D

    ReplyDelete
  2. selamat berpindah..memang penat..akak sekarang ddk rumah yg ke 6 setelah kawen 13 tahun..mmg letih pindah randah...tahun depan..kabarnya kena pindah lagi..adoi...

    ReplyDelete
  3. klu yati 30minit sblm nak bangun jam dah bunyi dah... tp mata dok bukak tutup je...hihi liat nak bangun

    ReplyDelete
  4. pinah rumah mmg banyk keja nak buat...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^