//]]>

Apam Polkadot

March 07, 2013

salam


terajin plak hari ahad ari tu..
sediakan apam polkadot nie untuk kaisara..
alhamdulillah percubaan pertama menjadi
tetapi...nk kena cuba lagi
bagi lembut dan gebussss...hihihi

mehhh..mehhh tengok apam polkadot saya..
comel x??
Dulu saya pernah buat entry tentang resepi apam polkadot nie
tahun sudah tak silap...hehe
lastweek baru berkesempatan ...
ambik masa lama sikit dok peram ja resepi...hihihi
kalau nak tgk resepi klik sini
resepi yang sya gunakan
tp part susu tu saya gantikan dengan santan...(sbb sy xsuka susu..hehe)


 
bahan-bahan yang siap di adun
gunakan paiping bag lebih mudah
kena buat dekat atas meja sebab si kecikkk kaisara dok sibuk nak mengadun juga
abis tumpah tepung mama..:)


 
cubaan pertama, sikit dulu nak try takut keras or xmenjadi...
sekali tengok ok ja...teruskan mengukus lagi..


haaa...dah bertambah apam polkadot..yang nie second round..
dah banyak biji terhasil


 
okay..ini hasilnya..satu adunan dalam 60++ biji apam polkadot terhasil



 dah masukkan dalam tuppaware.
untuk saya bawa ke opis setengah dan setengah lagi untuk kaisara bawa ke rumah pengasuh..untuk papa xda..huhuhu


insyaallah, jumaat nie nak try sekali lagi for birthday kaisara..
harap2 menjadi la..
kalau korang nak tahu sukatannya
saya main agak-agak je..
gaya macam dah proo...oooo
tapi hurmmmm...hampeh ja..
baru first time buat...
syukur..tak terkeras or termampat tak kembang2..


nota: kalau rasa nak try..google ja resepi dalam blog..saya pun guna resepi dari blog..hehe...

You Might Also Like

14 pesanan ditinggalkan

  1. ala cutenya...pink pulak tu.. nampak dek anak dara MQ, mesti excited tapi maknya tak reti buat.. reti makan sajooo ;(

    ReplyDelete
  2. best kan bila buat pertama kali menjadi :)
    sy nak buat tak terbuat lagi.ada anak2 sronok la meng apam. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..sekali jadi eksited nak buat lg..hihi

      Delete
  3. wah menjadi..cantik2 + gebu..pos sikit..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kna bg lagi gebuss...xberapa nak gebu..hihi

      Delete
  4. hehehe..mudah je kak bahan2 yg ringkas..nanti bila rajin try la..sy pun ambik masa lama juga nak try (ambik mood org kata..)..hehe

    ReplyDelete
  5. wah ohsem2...rajin akak buat...hehe sedap eyh tgk..

    ReplyDelete
  6. Kalau dalam apam tu tambahkan inti coklat mesti lagi best..
    Dulu kawan penah buat.... =D
    Cubalah kak...

    ReplyDelete
  7. rajinnya buat.. haihh.. sy sampai skrg x buat².. resepi dah ada...

    ReplyDelete
  8. olo comel2.. yui tak pernh try lg buat apam.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum PB...comel2nya apam polkadot tu...:)

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^