LOST WORLD OF TAMBUN

May 09, 2013

salam...

last weekend dapat peluang ke
lost world of tambun
with kak ipar saya and ofcozz with my en.husband..
seriusly mmg best and terbaik..
sampai demam-demam la juga saya nie..
panahan hujan masa kat lost world of tambun nie..

activiti hujung minggu yang tak di rancang...
ingatkan nak rest kat rumah ja..
sekali kuar plak planning cam ni..
kitaorang bertolak pun agak lewat juga around kul 2 sampai sana..
tapi tetap best dan
so, far cukup ja masa untuk bermandi manda..
sampai keletihan dan akhirnya surender awal juga..
walaupun rancangnya nak rasai hotspring di waktu malam..
cuma rasanya satu je tempat tak sempat nak masuk iaitu zoo..
sebab time kami lalu kawasan tu menaiki keretapi yang di sediakan hujan turun mencurah2..
mungkin next time pergi kna masuk juga situ nanti..

ohh ya..actually, masa kat sana saya tak sempat nak snap picture pun..
sebab risau dengan keselamatan barangan..
my handbeg saya tinggalkan dalam kereta..
rasa rugilah sangat bila xde kamera..
sebenarnya boleh aje klu nak bawa..
sebab di sediakan peti simpanan keselAmatan yang berkunci
untuk simpan barangan berharga kita..
kami tak tahu sebab tu simpan awal2 dalam kereta..hehehe



pintu masuk lost world of tambun



yang nie pula maps kawasan dalam tu...
memang besar dan banyak mainan yang agak mencabar

saya tak try semua pun 
sebab scary sangat..hahaha..
ada beberapa mainan je yang saya try..
yang the lastly kitaorang terus mandi-manda..
tu pun kat tempat kanak-kanak je..
sebab temankan mybaby boo..( tempat mcm nie kaisara mmg suka giler..)
bila rasa sejuk je kitaorg kan masuk ke hotspring kolam air panas)
mmg boleh tahan jugalah panasnya..
macam nak melecur pun ada..tp awas..
kna perlahan2 turunkan suhu badan kita..
baru cool aje dalam kolam tu..duduk lama2 pun xpa ...

harga tiket time kami pergi last week dewasa RM48, kanak-kanak RM41
kaisara & syafiq free aje sebab tak cukup tinggi lagi..
tp lucky sebab kami dapat potongan 20% bila menggunakan kad polis suami kak ipar saya..
dapatlah murah sikit...hehehe untungkan..??
kalau rasa nak ke sana 
waktu operasinya 

OPEN Mon-Fri: 11am till 6pm
Sat-Sun, School Holidays, Public Holidays: 10am till 6pm
Lost World Hot Springs & Spa by Night open daily: 6pm till 10pm
Crystal Spa Treatment: 12 noon till 10pm



nota : rasanya kalau buy ticket online lagi murah kot...kalau belum sampai saya cadangkan ke sana mmg terbaikk dan best la..

You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. x pernah g sampai cni... ramai yg kata best...

    ReplyDelete
  2. teringin nak pi tak takde kesempatan lagi...mungkin 1 ari nanti nak pi jugak la

    ReplyDelete
  3. kena google nih kat mana tambun nih . thanks sharing . mmg menarik sgt ...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^