//]]>

my new job

May 06, 2013

salam...

hari nie ada mood nak up entry tentang
my new job..
mesti ramai yang dah tahu saya baru saja bertukar kerja baru
di tempat baru, jabatan baru
negeri yang baru (yang tak pernah saya impikan untuk tinggal di sini)
mungkin pada korang dekat..
tp jauhhhh sangat pada saya...
lagi suka tinggal di negeri perlis indera kayangan dan kedah daraulaman..
rindu rumah saya...:'(


tapi untuk masa depan saya korbankan juga..
memikirkan masa depan kami sekeluarga..
saya berhijrah juga..
now saya berada di negeri perak..( masih di utara) hihihi
tinggalkan en.husband sekejap di kedah..sob..sob..sob..
dan kini saya bekerja di ipoh..
satu bandaraya yang agak sibuk juga..
jalan yang banyak sehalanya..
firstday posting ke ipoh..
saya sesat jalan..sabor jela...
nasib papago ada...
di bawanya saya balik rumah ikut jalan jauh..
1jam juga...redha je la...hihihi
orang kata pengalaman berharga tu..
kena ingat sampai bila-bila..

keduanya..syukur juga..
sebab ada kak ipar disini..
sekarang menumpang dirumahnya..walaupun jauh sedikit dari bandar ipoh..
sekurang-kurangnya tak de la takut sangat nak hidup sendirian with my baby boo..
dan ketiganya...
mybaby boo suka dan seronok tinggal disini..
ohh..yaaa, kak ipar saya yang mengasuh kaisara..
lega rasa bila tengok dia pun serasi je dgn kak ipar saya tu ( mak jang kaisara)
sebab ada kawan nak main with syafiq dan syuhada a.k.a sepupu kaisara (anak kak ipar saya)


itu lah orang cakap..rezeki kita sapa yang tahukan..
walaupun first terasa berat nak melangkah kehadapan..
syukur Allah SWT mudahkan juga urusan saya di sini..
walaupun sakit rindu tu masih ada...hihihi ( touching sikit)
sebab en.husband dok jauh..dan keseorangan dirumah kami..
insha Allah..lama-lama nanti akan jadi satu kebiasaan..



nota: nanti saya sambung cerita lagi...stay tuned..jangan bosan2 dgn ceritaku ini..hahaha


You Might Also Like

5 pesanan ditinggalkan

  1. ala kesiannya berjauhan dgn incik suami. huhuhu. xpe, saya yakin awk boleh. dulu2 saya pernah juga mengalami situasi mcmni. mengandungkan anak sulung pulak tu. mujur ada keluarga di sisi

    ReplyDelete
  2. sekrg2nya ada tpt utk bersandar / berteman . tak ler terkapai - kapai sorg2 kan . anak lak mash kat dlm umah tu juga bersama auntienya . kat selamat tuh . cuma en hubby jer lone ranger ... heheheee .

    ReplyDelete
  3. penah gak dulu yati PJJ ngan hubby 2 tahun tak salah KL-Kedah, dr pas kawen sampailah mengandung dan dapat anak sorang...2 bulan pas bersalin terpakse tinggal anak ngan hubby kat kedah, sbb takde sape nak mengasuh, sedih jan katalah...mang sedih... tiap minggu balik jumpa anak ngan hubby tp masa amat2 terhad...

    harap2 PB byk2 bersabar ye... semua ni mesti ada hikmah dia... slow2 klu ada kosong mintaklah tukar balik sana...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^