//]]>

Alkisah Raya

July 30, 2013

salam..

pagi tadi malasnya rasa nak bangun tido..
adoi penyakit apa pun tak tau nak cakap
nak plak baju kerja yang tak beriron..
lagi bertambah malas la
sebab bangun je kna iron baju dlu sebelum mandi..

selalu kalau weekend kat umah je xda buat apa
mmg baju kerja dah siap beriron untuk 1 minggu
sebabkan balik kampung weekend aritu..
baju yang tak berlipat pun dah sebakul menanti..

kadang-kadang buat tak tahu ja
tp lama2 lemas plak tengok baju yang xberlipat tu kan..
rasanya mungkin sebab keadaan diri
dan puasa buat saya rasa letih sangat
pas je berbuka mesti nak duduk berbaring aje..
ataupu nak rest xnak buat apa-apa...
(aduhh..betul2 penyakit malas nie..hehe)

kalau kuatkan hati..
berjaya juga selesaikan semua tu..
cuma mood tu belum datang lagi..
bila nak sampai mood tu pun pun taktau..
lagi 5 hari je kena bekerja
before cuti raya

alhamdulillah..
walaupun cuti cuma lulus 3 hari ja..
dapat juga beraya sakan
kalau ditambah dengan public holiday 2 hari
cuti hujung minggu 2 hari
jadi cuti untuk raya tahun nie 7 hari...
yeaaahhh..^_^

tp alangkah baiknya kalau dapat cuti lagi awal..
tahun nie langsung xdapat balik berbuka umah myfather & FIL
kak ipar cakap FIL pun xberapa sihat
maafkan kami sebab xdapat peluang nak pulang ke sana ari tu..
sedih juga..
sebab dengan myfather sempat juga ajak berbuka di luar
tu pun kena suruh myfather ambilkan
coz..saya balik umh en.hubby naik bas aje..
xbawa balik kereta
sebab tu susah sikit nak ke rumah FIL...
hope masih ada peluang berbuka bersama mereka nanti..


nota: agak2 jalan jem tak saya nak balik kampung 2 hari sebelum raya nanti....??first time nak balik kampung menempuhi jalan yang jem nanti..sabar je la..

You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. samalaa ngan akak..lepas berbuka malasnya nak buat apa2..kain baju bergunung-ganang..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. mood nak raya dh le tu..hehe..

    biasanya kalau 2 hari sblm raya jalan tak jem lagi..jalan jem bila sehari sebelum raya..hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la klu leh nak elak dr jem tu..klux berjam2 dlm keta la jawabnya

      Delete
  3. Sama lh..tmbh2 hujung puasa ni... Lemau rasa... Huhu... Sy blik sehari sblum raya... Huhu

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^