//]]>

Perabot Raya 2013

July 29, 2013

salam

weekend ari tu sempat mengajak en.hubby 
ke kedai perabott..
yahuuuu...
teruja juga nak beli perabot rumah serba sikit...
selain untuk raya tahun nie..
mmg berniat nak menambah koleksi barang rumah..

almaklumlah..kami nie mmg beli barang serba sedikit..
xnak ambik sekali gus..(xmampu..hehe)
beli yang penting-penting ja dulu..
walaupun saya tak tinggal dengan en.hubby
tetap nak lengkapkan umah yg en.hubby saya tinggal..
sebabnya..bagi saya situlah 
rumah kami..syurga kami...

bila bincang-bincang dengan en.hubby..
kami decide nak cari sofa L shape aje..
memandangkan rumah yang kami sewa tu kecil aje..
nak jimatkan ruang..
xnak nampak crowded sangat..
nanti bertambah sempit la plak kan..

hampir 4 buah kedai kami pergi terjah..
why??coz sy mmg cerewek sikit bab nak memilih nie..
nak yg sedap mata memandang..
colour yg kita minat..
ofcozz la kos & material dia..
actually minat colour merah tp ada sebuah kedai tu offer good price..
tapi xleh tgk brg sebab ada kat store diaorg..
 mmg xsetuju la..
buatnya barang sampai rumah tak seperti yang kita idam kan...
habislah kan...


lastly, pilihan terakhir di kedai yang last sekali..
sebab si kecik kaisara dah keletihan..
asyik dahaga air ja...singgah kedai beli ai sebotol then terus ke last kedai..
cakap dalam hati kalau xda..next time la cari..
akhirnya..
jumpa juga yang di idamkan..
tp warna orange..
cakap kat en.hubby orange pun ok je..
i like...
macam kat bawah nie....
hehheehehheheh
okay x??
sofa L shape kami....^_^





si budak kecik cibukkk nak bergambar juga....hehe


kecik & simple..free batal kecik tu...



nota: ohh ya..next entry saya update lagi perabot yang sempat saya capai bukan sofa aje tau...hahaha.. 
just or raya 2013

You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. okla tu...sesuai jer utk rumah kecik..saya pon cerewet juga bab membeli ni..aritu pon kuar ursha almari..last2 tak beli pon..tak jumpa yang berkenan..haha..

    ReplyDelete
  2. wahhhh riang ria raya dgn perabot baru, gitu..

    ReplyDelete
  3. Wah comel.. Kmi pun servey juga..tpi cari yg kecik n kulit mklumlh de ank kcik kn.. Tpi msh x jmpe... Next time je lh cari lgi.. Raya ni bersimpuh je la di tikar.. Hehe

    ReplyDelete
  4. ceria je kalau sofa warna orange. sama! imahpun cerewet bab2 beli barang rumah ni sebab kalau boleh kita nak pakai lama kan. hehe

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^