//]]>

Sambutan Merdeka 2013

September 03, 2013

salam...

nak citer tentang wekend ari tu..
tak lewat kot nak ucapkan
selamat hari Merdeka
bersyukurlah kita jadi ank merdeka..
ingatlah susah payah orang dulu-dulu
nak dapatkan kemerdekaan...
kalau korang belajar sejarah masa sekolah dulu mesti tahukan
sejarah tanah air kita..

jadi, untuk terapkan rasa kemerdekaan nie..
enhubby ajak kmi semua pegi tengok orang tembak bunga api..
walaupun my baby kaisara masih kecil dan tak faham apa2..
aku tetap citer juga..
" esk kita merdeka baby, mlm nt kita p tgk bunga apa yeee..."
(aktiviti kami di perak mmg selalu bersama family akk ipar saya..sy kan tgl dgn mereka..)
so, kami pergi beramai-ramai..hehe



cantikan hadapan Dewan bandaraya Ipoh...(ramai juga orang malam tu)


so, sbb first time merdeka di perak..
diaorg bawa kami ke majlis bandaraya ipoh..
ingt org tembak bunga api distu..
sbb xsure try tanya mmber2 yg dok ipoh
tetiba cakap dekat dewan bandaraya ipoh..
sebabkan awal lagi kitaorg terus kesana
mmg ramai di sana..tempat pun cantik juga..
sebab ke esokkannya perarakan hari kemedekaan mmg akan di buat di situ..

tapi lain plak yang jadi, macam hampa sikit
sebab tembakan bunga api xdi buat di situ pun..
hmm..kesian my baby boo..
excited ja nak tgk..(sbb dia xtakut pun..bunyi bunga api yang kuat tu..)
kami pun tak pasti di mana tembakan bunga api malam tu..
tp ada la juga nampak dr jauh..mungkin
di padang majlis bandaraya ipoh..
tempat first kami pegi kot...hahahah

agak hampa..walau apapun..
best juga dapat lepak-lepak di malam kemerdekaan tu...


nota: keesokannya kami naik cameron higlands..kali kedua untuk bulan ogos..last minute punya plan...cadanganya nak rehat umah ja..almaklum la malam tu pun sampai umah pukul 2 pagi...ronda-ronda pekan...hari ahad kami ke keyel..pegi timesquare & putrajaya...(nie pun xda dalan plan juga)....thank you en.hubby bw kami jenjalan...:P





You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^