//]]>

Cuti2 langkawi-part 2

October 29, 2013

salam...

kesinambungan dari entry sini hehe...
tetiba ja tahap malas nak update datang..
xkan nak biarkan entry tergantung
ku gagahkan jua menaip entry kali ini
untuk kongsi dengan korang semua...

cuti-cuti langkawi ari tu...
actually very happy dengan percutian nie..
cuma kami bertiga..
jadual xpayah atur main redah aje..hahaha
balik malam tido krohhhh..krohhhh...krohhh
sebab letih berjalan..
kaisara la yang paling letih sekali..
kul 9 dah lesapp..
xsempat nak bg makan malam...
saya makan malam dengan en.hubby pun 
sambil ribakan kaisara
 yang sudah ketiduran...huhuhu

walaupun cuma 2 hari 1 malam
rasa dah puas..
insyaallah...
nak ke sana lagi with my new baby soon...:)

jom cuci2 mata tgk our kenangan
di langkawi island...
i love u mr.hubby..thank you!

first place
offcozz la check in hotel
kami tinggal

 di THE VILLA LANGKAWI
nie rupa pintu masuk..cantik tau
ala2 macam bali pun ada
hotel nie baru lagi..
so, masa kami check in pun under construction
tp xda la sampai mengganggu customer..
mungkin penambahbaikan
di buka awal tahun 2013
area pantai cenang juga..
dekat pantai tengah
untuk info hotel nie klik sini





Superior Room, The Villa Langkawi

bilik kami lebih kurang gini la..standart room aje..
tp cantik sebab semuanya putihhh...
saya suka putihh tau
cantik kan??

Picture

salah satu sebab pilih sini
coz ada swimming pool
en.hubby mmg nak bg kaisara mandi kolam..
view dia mmg terbaekk la..
kolam dekat depan bilik and reception..
kecik tp very nice...







Hehehe..dapat juga si kecil kaisara mandi kolam..
pagi2  lepas breakfast kasi kaisara mandi sekali lagi...


psstt..kaisara dah mandi waktu malam smlm.....mama join kaki aje..hehe
en.hubby minta permission dekat kaunter...nak mandi malam tu
rupanya ada juga  yang tumpang join mandi sekali malam tu...
tp mandi jap je lepas tu terus kuar cari makan malam...


ok, sambung balik...
lepas check in kami ke 
underwater world
kami mulakan perjalanan jelajah pulau langkawi
jelajah la sangat..!
xbanyak pun tempat yang sempat terjah..suntukk okay..!








lepas tu, kami ke 
cable car






ramai giler orang..hujung minggu kan...
dekat sejam lebih juga beratur tunggu giliran nak naik 
cable car...
adoii sedihhh betul xda yang kesiankan mak buyung yang beratur lama nie...
tahan je la..
mmg nak sangat naik..walaupun saya sangat gayat...tinggi ooo...hahaha..
( thanks untuk yg tolong snap our pic..very nice..)

masa naik atas tu hujan..kabus sangat tebal..
bila sampai platform atas sekali..
kami xturun pun...
sebab sy dah xlarat nak beratur tunggu giliran untuk turun pula...
decide dgn hubby patah balik je...
tp masa dekat perhentian pertama tu kami turun la juga..melawat dekat2 situ...

malam tu terus kan lawatan ke 
DATARAN HELANG
kuno gila saya...dok tercari2 di mana helang yang besar tu..
rupanya tepi jeti je pun..
masa first time pergi dlu xperasan pun burung helang yang besar tu..huhuhu



ok..cukup kot setakat nie..
nak cerita panjang pun kang jemu plak...
esk tu lepas check out..
terus ke beras terbakar, makam mahsuri
and lastly ke Haji Ismail Group..
kmi shopping dekat Kompleks HIG yang baru buka tuu..

around kul 2..hantar kereta sewa dan terus balik....
tata langkawi...
next time we'alls singgah lagi nanti...
kopakkk juga duit beli coklat and ect..dekat HIG
( dpt juga satu set pinggan mangkuk melamine ware..hihihi)


nota: en.hubby cakap last jalan2...lepas nie kna rehat untuk bersalin & jaga our new baby...dah sarat tau!huhuhu

You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. wah seronok..... budak budak office pun baru balik dari langkawi jugak... ribut coklat daim...

    ReplyDelete
  2. meriahnya percutian PB and famili...

    ReplyDelete
  3. Assalam PB,
    akak pun nakg langkawi october jugak, tapi tahun 2014 he3..
    baca entry ni terus tak sesabo nak p dah he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. BEST jln2 sana..untuk bercuti...next year nak pegi lagi..lalala ^_^

      Delete

tinggalkan komen anda di sini ^O^