//]]>

Mini Akuarium dirumah

October 31, 2013

salam...


balik raya haji ari tu
tetiba muncul niat nak membela ikan
kira macam nak ada mini akaurium dalam umah la
berkenan plak dengan ikan emas

biasalah bila semangat tgh berkobar-kobar
semua keja menjadi hahaha
2 hari juga lah nk dapatkan hasil macam kat bawah nie...hehe
thank you en.hubby
sebab susah payah buat semua nie
saya nie mmg xlarat dh nak buat
tunjuk2 kan tgn dan bagi idea je...
yang lain semua en.hubby yang buat...

wahhh hasilnya mmg sangat membanggakan..
macam yang saya idam-idamkan
akuarium dengan buih-buih kecil...air kebiru-biruan
dengan deruan pam air dalam akuarium tu...
nyamammmm je rasa..

agaknya penangan balik bercuti dari langkawi kot..
hehehhe





actually ada dua mini akuarium di situ...
yg balang kaca  tu..en.hubby cakap xnak letak ikan biarkan kosong dan berbuih2 aje....
ikan emas dalam akuarium biru tu...


haaa...ginilah rupanya....wayar-wayar pam air xnampak tau letak belakang almari..kemas sikit
apa pendapat korang ok tak??cadang sikit ikan yang mudah nak bela..selain ikan emas..plssss



nie..masa baru nak test buih2 yang kitaorg nak..nak halus or besar2..boleh adjust....yang tergantung tu la motor pam..kecik je kan...


pssttt..ada juga requets nk mini air terjun..
yang boleh letak atas meja ruang tamu..
bunyi air terjun tu mst best kn..kan..
(agak2..bila la nak dapat ekk...???)

nota: agak2 hidup lagi x ikan saya tu?? dah 2 mgu xbalik jenguk..en.hubby yang tolong jagakan....rindu home sweet home ^_^

You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. saya pun suka bela ikan..tenang jer tngok..

    ReplyDelete
  2. wah... sebagai terapi.. tapi sy pnh lpaskan ikan yg dibela..sbb kesian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tgl akuarium aje..ikn xtahan lama..sob..sob

      Delete

tinggalkan komen anda di sini ^O^