//]]>

pixy

November 12, 2013




assalamualaikum...


buat reades yang masih lagi tercari-cari produk yyang sesuai dengan kulit anda
nak kenalkan satu produk 
nak kata baru dah lama la juga.
tp untuk yang xtahu..
pixy kini mengeluarkan produk baru selain bedak powder
yang ramai dah sedia maklum kan..
pencuci muka & pencuci make up

actually saya sendiri dah terjatuh hati dengan pixy
selepas baca satu entry from satu blogger nie...hehe
(saya nie mmg cepat terpengaruh tau..hehe)
cepat2 cari this pixy and try it!
beli yang small dlu...nama pun nak try kan..
dah ada banyak di pasaran..
klu nak yang paling hampir dengan you'all
semestinya di watson..
(gigih saya siap buat kad watson lagi..hahaha)

nak review sikit dr pengalam saya sendiri...
actually orang kata lain kulit lain keberkesanannya..
so, untuk first step dan langkah selamat..
saya mmg berhenti guna lain2 produk dulu..
sebab nak tahu sesuai or tak dengan kulit kan...

kalau nak cerita bab pencuci muka pixy..saya mmg suka gilesss
cozz wangi & berbuih..
rasa lebih bersih dan cuci

untuk pembersih make up..masa mula2 pakai mmg teruja la..
kotoran degil tertanggal habis..
like eyeliner & eyeshadow..hehe
( working mummy haruslah make up ke tempat keja kan..kang pucat aje muka xsesuai kot!)
but rupanya xsesuai dengan kulit muka saya..
dua hari pakai kulit muka mula mengelupas halus2..
still continue..
sbb dalam hati cakap mugkin nak salin kulit...
tp bila nmpk mengelupas makin banyak..
saya mula berhenti..
then cuci make up guna minyak jhonson baby aje..
alhamdulillah..kulit saya kembali okay...
tp saya still continue pencuci muka pixy..
maybe pembersih make up tu je yang xsesuai dengan muka saya...
jadi, sekarang saya teruskan pemakaian 
pembersih muka pixy...aje
masih tercari2  make up remover yang sesuai...
i like it pixy ^_^



** nie pengalaman sy sendiri...korang plak mcm mn?pernah cuba pixy nie?


nie la pixy saya..lalalala



nota: jangan takut untuk cuba sesuatu produk...bak kata pepatah 'belum cuba belum tau...' 

You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. mahal x?aritu baca bloger sorg cite pasal ni gak...

    ReplyDelete
  2. bab produk kecantikan sy tetap cari yg halal gak dulu...n ingredient dia tak meragukan... bguslah klu sesuai tu.. still pakai set syahirah aje.. tak rasa nk bertukar lagi..sbb baru aje lagi pkai syahirah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah pakai pencuci muka syahirah jerawat xnak hilang..dlu la..masa mula2 syahirah kuar..

      Delete
  3. xpernah cuba.... mungkin satu hari nanti insyaallah

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^