//]]>

Tukar Vitamin

November 21, 2013

salam..

semalam melakukan rutin mingguan as a preggy women..
pegi check up macam biasa
dekat klinik kesihatan
masuk kali nie..minggu ketiga berturut2
kna check up
first ari tu minum air gula
second jumpa doktor repeat scan
third, semalam..check perut biasa aje..

masuk minggu nie dah 33weeks..
lebih kurang 7 weeks to feeling2 mummy preggy..
dan pastinya lepas ini merindui
saat2 indah pregnant...
dan keinginan pregnant pun kembali..
OMG...hope the next boleh lama sikit rehat..
jangan nak teringin sangat la ekk..hehe (peringatan untuk diri sendiri)

walaupun masa untuk bersalin dah xlama
vitamin still continue macam biasa aje
this week..
request dekat nurse nak makan ubat dr KK aje
sebab nak berhenti makan iberet
before nie ada mengadu dekat en.hubby rasa macam sesak nafas aje
tiap kali makan iberet (sebelum nie ok je)
bila bg tahu nurse semalam..
baru ku tahu
rupanya xsemua orang serasi dengan iberat
walaupun iberet nie membantu meningkatkan HB kita..
ingatkan saya seorang je yang rasa lain macam tu..
kata nurse "iberet kalau xkena gaya boleh rasa sakit ulu hati"
haaa..itu la maksud saya sesak nafas yang saya rasakan tu..
mmg sebab iberet..

tak nak pikir lama..
mmg stop iberet then continue dengan vitamin KK
hope HB tak turun mendadak la..
lagipun saya masih continue dengan Set BErsalin SALINDAH
harap baby semakin sihat dan kuat...
sabar yer baby xlama dah nak melihat Dunia indah ini...


nota: pssttt...dapat sample susu anmum perisa vanila manggo yang baru tu..sedap juga...macam nak beli aje..nak beli aje...hehe...korang pernah rasa x lagi??susu untuk ibu mengandung!

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. susu ibu mngndung pnh rasa enfa mama je.. yg lain2 mmg x pnh minum pun... tu pun sbb dapat free.. hehe...

    terima kasih join segmen saya..
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen-pencarian.html

    ReplyDelete
  2. @kak maria: sama lah klu boleh nak free selalu..hehe

    * nt sy masukkan akk dlm bloglist s..suka singgah blog akk

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^