//]]>

Puting Bayi X/Y cut

February 18, 2014

salam...


selamat pagi..
nak kongsi sedikit info untuk mummy
yang ada anak kecil or bakal menjadi mummy
tentang puting botol baby new born
jenis mana yang paling sesuai korang guna..

ramai parent yg tak tahu pasal puting x/ycut ni..
actually saya mmg dah lama guna puting jenis nie 
dr my baby boo kaisara newborn dlu lagi
cuma tak tahu istilah panggilan nama puting nie 
sampai lah my second baby nie
baby boy KALIFF nie yg jenis tido pun puting still  nak kat mulut..
puting kosong memang EN.HUSBAND tak kasi guna

 
so, nak tak nak kena la bagi botol yg ada susu
klu guna puting yang biasa mmg teruk sikit la
sebab bila tongging aje bottle mesti susu keluar kan..
kadang2 laju je sampai nak tersedak baby
saya mmg xselesala kalau bagi puting biasa tu
jadi suruh en.husband carikan puting  yang
kalu di tungging susu tak kuar, kena hisap baru kuar
puting nie la org panggil puting x/y cut
puting nie mcm bf la bby kena isap baru susu kuar
boleh elakkn anak dari  tersedak n kekdg botol jatuh 
jadi  xder la susu tu keluar sbb x/y cut ni 
kalau sedut baru keluar susu..
puting ni bentuk sama mcm biasa je
cuma kena tgk tang lubang puting tu
kalau yg biasa dia bulat je tp yg x/y cut nie 
dia cuma X je.
tapi tak tahu plak kalau ada juga yang jenis bulat


jadi rasa tak rugi berkongsi ngan parent yg lain..
sapa tak sayang anak kan..
kat mana nak cari puting jenis nie??
korang jangan risau dah banyak kedai yang jual puting jenis nie..
macam saya ari tu en.husband gi cari dekat farmasi
satu lagi kedai barang-barang bayi..
just bagitau je promoter situ nak puting x/y cut
kalau agak2 tak faham cakap nak puting yang bila hisap aje susu baru keluar
harganya boleh tahan juga ikut brand
yang selalu saya beli
2 puting RM9.00
tak mahal pun x/y cut nie..
yang penting baby kita selamat kan..kan..


nota: sharing is caring...sama2 kita manfaatkan info dan ilmu yang kita ada...

You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. ooo mcm tu..ptt la pnh gak nmpk bile nk bli puting ank dia tls x/y.. upenye tu fungsi dia,nt blh r try

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah sgt sesuai untuk baby newborn tau..

      Delete
  2. betul..betul..betul.. tq sharing :D tp sy guna paten bulat je..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulat pun ok X pun ok kan..janji susu keluar tak laju

      Delete
  3. Assalamualaikum sis, thanks sharing info. brand apa2 pun boleh kan? sheila noted, nanti senang nak cari. hehehe ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup brand apa2 pun boleh..tp xsemua brand ada x/y cut nie..

      Delete
  4. gitu eh.. boleh la jadikan info bila ada anak nanti..hihi.. thanks sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome..sy doakan deqla cepat2 dpt anak nt.:)

      Delete

tinggalkan komen anda di sini ^O^