//]]>

Bayar Zakat Melalui Pemotongan Gaji

April 09, 2014



Assalamualaikum...



sekadar perkongsian bersama..
kalau ada sesiapa yang berniat untuk 
membuat potongan zakat melalui bayaran gaji
boleh lah ambik borang di pejabat agama..

actually PB pun tak pasti semua negeri boleh APPLY
or tak..
tapi yang pastinya untuk negeri PERAK..
yes, korang boleh buat potongan terus dari gaji..

last week punya cerita,
ada sorang member minta PB ambilkan borang nie..
sebab tu PB pun baru aje tahu..hehehe..
almaklum aje lah saya kan berada di UTC
semua pejabat ada di sini..hehehe



nota: untuk makluman mereka yang tak tahu...yang tahu duduk diam-diam aje ekk..hehehe


You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. baru tahu boleh bayar zakat pendapatan melalui potongan gaji.. masa aiza kerja dulu selalu bayar zakat pendapatan secara manual setiap kali akhir tahun..

    ReplyDelete
  2. Owh... Sy dh buat tapi secara online shja..

    ReplyDelete
  3. zakat pendapatan mmg boleh buat by potongan gaji. mmg mostly staff muslim mbsa ni buat potongan gaji utk zakat. bhg gaji mmg ada provide service ni. alhamdulillah dapat kt bersihkan pendapatan bulanan kt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup setuju..mudah la company suggestkan

      Delete
  4. a’aaa.betul en suami pon buat potong melalui gaji jr.buat dekat ppz utc pudu

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^