//]]>

Mimpi Ngeri

April 22, 2014

salam..

tetiba muncul dgn entry mimpi ngeri plak..hehehe
korang mst pernah mimpi ngeri kan
atau mmg jenis tido xsempat nak bermimpi??huhuhu
sedar2 dah pagi..

biasalah mimpi nie kan mainan tido..
kalau siang hari keletihan yang melampau..
kadang2 terbawa juga sampai ke dalam tido..kan..kan.
kadang2 terbongkang begitu sahaja tanpa sempat nak baca doa tido..
haiippp..Doa tido jgn lupa baca tau!

dah lama tak story pasal my baby boo kaisara
yang dah semakin meningkat dewasa..opsss..
meningkat umurnya..hahaha
petah berkata-kata..
yang penting batal bucukk malam2 tak leh nak tinggal..
hoii busyukk betul batalnya...
dah beberapa kali nak buang dia xbagi...

actually nie nak kaitakan my baby boo kaisara
dengan mimpi ngerinya..
PB rasa semalam first time dia  bermimpi
yg agak menakukan kot..
dalam kul 12 lebih-lebih..
dia bangun sambil peluk saya..yg sedang enak ketidoran..(terkezukkk tau)
then PB tanya

 "napa kaisara?"
"mama peluk, peluk kakak takut"

sambil peluk dia saya cakap
"takut apa?mama ada..pejam mata naa kakak mimpi je tu"
andaian dahku..hehehe
dia terus tido sampai...tak pasti pukul berapa bangun pagi nie..
nak kuar keja tadi dia masih tido..

as a mother..(tetiba)
pb mmg dapat rasakan dia bermimpi la tu..
kaisara nie kalau tgk cerita dekat tv rupa lain macam sikit
hodoh, buruk2..telinga mcm toyol
or cerita cina lama2 dlu yang kepala botak-botak..
dia mmg xbg kami tgk..
sebab dia pun xnak tgk..
takut katanya..

banyak sgt tgk tv semalam + bermain tak ingat dunia..
tu sampai tido termimpi-mimpi..
balik nanti nak tanya dia kenapa semalam?
ingatan dia bgs..balik nt dgr dia becerita..
apa yg dia buat kat rumah kang dia akan cerita..
budak-budak kan tak pandai menipu..
semua dia nk report nt...^____^


nota: satu lagi yang dia paling takut dgn "orang gila"sebab dia penah tgk sendiri org gila tepi jln dok ganggu org..mcm fobia gituuu..!

You Might Also Like

11 pesanan ditinggalkan

  1. anak2 kadang2 memang akan mimpi yang menakutkan ye x..alhamdulillah seingat SA dania x penah lagi mimpi yang ngeri...lom masa kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kdg tgk tido keletihan je asyik bermain..smlm kira first time dia jaga tgh malam..

      Delete
  2. Anak sy mmg selalu gak mengigau...tetiba menangis teresak2... Masa tu bacalah ayat kursi dan ayat2 pendinding.. Hembus di ubun-ubun dan telinganya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu kaisara nie mmg tido nyenyak je sampai ke pagi

      Delete
  3. apalah agaknya mimpi dia tu ..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, teringin nak tau baby mimpi apa, tapi dia tenang masa bangun tak nangis.

    ReplyDelete
  5. alahiii. kesiannya Kaisara.... tapi dia berani jugak la... bangun terus pegi bilik mamanya......

    ReplyDelete
  6. mimpi la tu..
    tp kadang budak ni bukan igt apa yg dimimpikan
    tak sure la kaisara. kalu zakwan ye, dia lupa
    bila tanya zakwan mimpi apa sampai nanges2? nnt dia jawab, mana ada nanges, xde pun.. hihi

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^