//]]>

Rocking Chair

April 02, 2014

sumber pic: en.google
kaisara punya lebih kurang gini je la..

apa yang ada dalam kepala korang bila tgk gambar di atas??
hehehe
ofcozz la baby kan..
PB xpasti sama ada semua org paggil rocking chair or tak..
sebab kalau bahasa kampung PB panggil "pungking" jer..(betul tak ejaan tahh!hehehe)
kalau zaman yang makin modern nie org panggil rocking chair la kan..
siap boleh henjut2 lagi..

motipp entry nak story mory pasal adik kaliff la..
PB mmg selesa bahasakan dia dgn panggilan "adik kaliff"
sebab kaisara PB panggil "kakak kaisara"
ayat xboleh blah..hahaha
dua2 anak yang kusayangi..alhamdulillah...
sekejap aje membesar dengan jayanya..

ok..next sambung story balik..
bila ank ke dua nie..PB mmg dapat jimat banyak
guna aje..mana yang dah sedia ada..
dengan kata lain "rocking chair nie" 
yang adik kaliff sedang naik nie mmg yang kakak kaisara punya..hehehe

budak2 kecik mmg suka naik benda2 yang berhayun2..
buat mereka makin lali nak mentidor aje kan..
mudahnya menjaga adik kaliff
sebab dah nak masuk 3 bulan..
dia just tido bawah & sekali sekala naik rocking chair nie..
xdanya nak naik buaian lagi..(ndoi baby tu..)
lega & selamat rasa

Tp untuk maklumat korang la yang belum punya baby..
batter beli & gunakan rocking chair nie..sebelum dia pandai meniarap..
dengan kata lain 3 bln ke bawah tu masa yang selamat mereka naik rocking chair
sebab??
ohh..no..no..no..
adik kaliff sekarang pun dah pandai mengesot-ngesotkan badannya nak turun dr rocking chair nie..
siap berusaha dengan gigih lagi nak alihkan badan..
sebab sekarang dia dh boleh sikit meniarap..
bahaya tau kalau meniarap dalam tu kang tejatuh plak..
so, kalau rasa nak beli bagi naik awal2 la..hehe

kalau PB nak buat kerja apa2..mmg bagi dia berehat2 atas pungking nie la..
sambil menghadap tv bagi dia menonton hehehe
nanti saya selitkan gambar ekk..

nota: pungking nie saya beli masa kaisara masih dalam pantang lagi sebabnya dia mmg ssh nak tido..last2 penghujung pantang dah naik buaian..kejap je guna pungking..

You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. elok juga guna benda nie kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok untuk baby yang tak aktiff lagi..

      Delete
  2. Assalamualaikum kak, wahh bestnya. sheila memang ada aim nak beli fisher rocker tapi suami tak bagi pula. Tengoklah camne masa berpantang nanti. Kalau baby susah nak tidur, minta beli juga la rasanya. hihi. Singgah menabung libresse sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm, tunggu bersalin nt bru beli..sesuai untuk mereka nie

      Delete
  3. stop dah beli brgg kat luth..
    x pakai sgt pun..
    rocking chai pun x pernh beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah pakai kejap2 je sebb tu brg yg anak first pun boleh pakai lg utk ank ke dua..hehe

      Delete

tinggalkan komen anda di sini ^O^