//]]>

Terkena Den

April 03, 2014

salam..

bad mood sekejap...!
rugi..rugi rugi...
alkisah semalam punya kisah..
mencari tailor membuat baju..
nie kira first time la aku nak cari tailor area ipoh..
untuk buatkan baju kurung
(nampak sgt aku mmg jarang buat baju kurung...)

nak buat macam mana kan..
last year punya citer..
aku kena pakai uniform aje..
sebab si kecil kaliff masih dalam pewort..huhuhu
mana nak muat kalau pakai baju kurung iye tak??

dengan semangat yang waja..
aku decide buat baju dekat area tempat keja aku je..
senang tak payah nak parking bagai..semak otak...jalan sesak2 nie..
semangat terlebih sebab 
aku baru je dapat kain pasang tu
kirim dekat jiran kak ipar aku yang balik ke kelantan..
tetiba nak pakai kain pasang kelantan lak..
( nanti siap aku tunjukan kain ek)
xdela meletop gebus gebas sgt pun...kikikiki
kain murah aje..
tapi....
tapi...

yang buat aku rasa terkena nie
bila harga upah baju di sini
OMG..2 kali ganda harga aku selalu upah tailor jahitkan tau!
argghhhh...steress..
kalau aku tahu baikk kirim dekat en.husband je
balik buat dekat kg...sob sob sob..
(moralnya: tanya dulu harga baru fitting...
salah sendiri lupa nak tanya dlu selesai fitting baru tanya harga..padan muka den!!!!)

bila kain pasang murah, upah tailor lakk mahal...
dunia..dunia..dunia..
hope secantik harganya lah...



**aku itu merujuk kepada diriku ini si PERMATABIRU...
sbb bt entry semasa tgh BADMOOD!


nota: korang2 yang ada kenal tailor mana2 yg best-best gitu bgtahu PB ekk...area IPOH..hehehe


You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. kenduri je pakai bj kurung..
    dah jrg buat baju kurung.
    hr kerja pakai uniform

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la xpayah nak tukar2 selalu..teringin nak pakai uniform gak..hmm

      Delete
  2. memang mahal yang amat upah menjahit skrg..mencekik darah.kat cne paling murah jahit baju kurung moden RM40..kalau baju kurung RM35..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak.. laa takda rezeki awak nak dapat murah2 tailor kan.. alhamdullilah syukur, mak sheila tukang jahit. senang.. apa2 semua mak yang buatkan.. dulu nikah pun baju kitorang mak yang buatkan. simple jelah... takmacam pereka design yang hot-hot tu. hehee singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  4. Mmg biasa kt kl lagi mahal.. Jarang buat baju... Beli siap dh aje sng... Huhu..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^