//]]>

Drive true Car Wash Manual

June 17, 2014

salam..

ponn...ponn...
cer baca tajuk PB pepagi nie..
tetiba nak up entry ttg car wash..
actually cerita bab car wash nie..
PB tak pernah pun basuh kereta sendiri..hahaha
sebab selalunya en.hubby yang basuhkan..
dia lagi suka basuh tangan berbanding hantar kedai

but kalau teremergency mmg terpaksa juga masuk kedai..
tapi lebih prefer cr kedai yang basuh manual
berbanding masuk mesin yang berputar2 tu
bukan apa en.hubby cakap
mesin basuh automatik tu boleh sebabkan kereta calar2 tau
entah la..korang punya pandangan macam mana??
biasa or suka pilih basuh auto atau manual??


ermm..last week sebabkan kesuntukan masa
mmg xsempat nak membasuh kereta yang kotor
KITAORG CARI JUGA CAR WASH..
first time jumpa
car wash drive true manual okay!
boleh bayangkan tak??
manual nie means orang basuh guna tangan la..

xpakai mesin automatik..
tapi drive true..kira kita duduk je dalam kereta orang tolong basuhkan..


fuhh lega..sebab bila ada si kecikk nie..
mmg PB malas la nak menunggu kalau basuh manual tp xda drive true..
sebab makan masa sikit la kan..
pulak tu menunggu mst panas2-panas  kan
xsangguh nyahh!


satu yang membanggakan..
sebab pemilik kedai nie dan pekerjanya semuanya orang kita..
alhamdulillah ada juga anak muda yang nak membuat
perniagaan seperti nie..
kedai nie dekai perlis tau..
tp lupa pulak nama kedai tu..
yang perasan dia tulis
"DRIVE TRUE CAR WASH MANUAL"

korang biasa jumpa tak??hehehe


nota: lepas nie boleh kot plan bisness yang macam nie..hahahah angan-angan je dulu..

You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. NS pon selalu msuk drive thru manual...tu odw balik keje laa..senang nk masuk.....sebelum ni kedai tu pakai warga asing...dieorg basuh ok..skg gnti org sdri basuh mcm xbasuh plk tgk pon geram...

    ReplyDelete
  2. memang ade ke???sng keje cam tu..xyah menunggu kat kerusi2 yg dah nak patah T__T

    ReplyDelete
  3. oo yeke..senanglah camtu..tp basuh luar je kan...dalam tak vakum..
    kalo saya cuci kete, terus luar dalam..dasar pemalas..huhu..
    biasa cuci kete time lunch..he3

    ReplyDelete
  4. penah jugak jumpa..tapi tak penah gune lagi.. ok gak kan..blh lepak2 dlm kete..hehehe

    ReplyDelete
  5. owhh..ada gak ye drive thru mnual.. biasa guna mesin je kan..kt sini mmg xde lagi.. lya pon prefer bsuh manual.. lg bersih n kereta pon selamat..

    ReplyDelete
  6. Husband farah pn tak suka car wash auto..sebab tak bersih mana pn.. Lebih prefer yg car manual jugak..😄

    ReplyDelete
  7. Kereta kami mmg kna g yg manual sbb lowerd..hehe..x lepas nk msuk yg auto tu...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^