//]]>

kaliff rizqi dah besar

June 02, 2014

selamat pagi...

pejam celik sekejap je masa berlalu..
jun sudah menjelma meninggalkan mei..
sob...sob...sob..
anak bujangku juga semakin membesar..
dah nak masuk 6 bulan..
hujung bulan nanti dah boleh bagi makan solid food..

agak2 korang boleh tak PB awalkan??
bg makan solid food..
setiap kali we'ouullss
makan depan dia..dia mmg dah teruja sangat2 nak makan juga..
risau juga nak bg makan awal2...
nurse pun dah siap wArning
'6 bulan baru bagi makan yer...sebulan aje lagi'

PB bukan apa..kesiankan dia aje..
dlu time kakak kaisara
my pengasuh mmg bagi dia minum nestumm awal..
tp tu pun bancuh cair-cair..5 bulan
dah start makan solid food
dengan biskut jari bagai...
patut x PB tunggu aje lagi sebulan??

ada cadangan tak nak bg dia makan apa dulu sekarang?
sementara tunggu lagi sebulan..
susu mmg kuat dia minum..
tp yang bagusnya kalau lapar tak pandai nk memberontak pun..
diamkan diri aje..
bila bg susu..nahhhh plip plup...
sekejap je abis 4oz tu...hehehe





nota: lepas nie kena rajinkan diri masak nasi lembek lakkk...heeuuwwwww...heeuww....


You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. bagi puri la..pengoborbanan seorang ibu kan..macam2 nk pk

    ReplyDelete
  2. Farah dh start bg Emir makan puree masa umur 5 bln...hehehe..pernah story kat blog.. kalau nk tahu info boleh godek2 na..hehehe.

    ReplyDelete
  3. Hmpir 6 bulan blh la.bg buah potong suh dia pgg n msuk.mulut...

    ReplyDelete
  4. pantasnya masa berlalu kan..lya tak sabar nak timang cahaya mata :)..indahnya menjadi seorang ibu

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^