//]]>

Keracunan Makanan

July 08, 2014

salam..


          morning..baru je baca status someone yang mengingatkan kita tentang keadaan makanan di Param. Akhirnya smlm PB yang terkena keracunan makanan gituu..sedihh...baru nak rasa keenakan masakan luar... dah jadi begini lak..bukan nak ada-adakan cerita tau..hal sebenar.

sebelum-sebelun nie mmg PB masak aje makanan di rumah..benda nak jadikan..baru je niat nak membeli sebab sekarang si adik kaliff dah pandai nak protes time PB tgh sibuk memasak..Minta Perhatian la tu! maklum la PB balik je keja dah macam lipas kudung terus masuk dapur..bg dia main dengan kakaknya aje..
sure bosan la budak tu kan..asyik nangis aje petang-petang..

tetapi hal gini plak terjadi, semalam selepas berbuka aje..xsampai 15 minit.. PB mula rasa xsedap badan..ingat badan berangin aje maklum la makan pun sorang2 mmg xda selera jamah pun sikit-sikit ja..kot perut masuk angin..suruh kakak kaisara urutkan sekejap..tetiba uwekk..uwekkk PB termuntah keluar habis yang di makan masa berbuka tu...adoii letihh..then 15 minit selepas tu perut PB pun mula memulas..hmmm..sah mmg tersalah makan..sebab PB mmg xda masak apa melainkan nasi aje kat umah..

rasanya peringatan untuk PB lebih berhati- hati memilih makanan..lepas nie nak kena jejakkan kaki ke dapur juga..serik nak beli kat tempat tu lagi..korang ingat tau HATI-HATI memilih makanan. Ya bukan semuanya tidak elok or tidak bersih tetapi beringat sebelum terkena..

alhamdulillah pagi nie rasa okay sikit walaupun perut masih memulas-mulas..PB just minum plain water bagi banyak je smlm masa bersahur.


nota: Berniaga bukan semata-mata untuk keuntungan..kena ikhlas PLEASEEEE    .>_<





You Might Also Like

18 pesanan ditinggalkan

  1. samalah MV pun kalau masak Syamimi nangis...beli kat bazar takut sbb penjual skg tak jujur dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la byk yg terkejar2 duit semata-mata

      Delete
  2. risau kann...lebih suka masakk je

    ReplyDelete
    Replies
    1. masakan sendiri kita tahu tahap kebersihannya kan..klu peniaga wallahualam

      Delete
  3. alhamdulillah PB tak sampai tahan wad..risau juga kes2 keracunan mcam ni..kena pilih betul2 kalau nak membeli di param..ish..arini baru nak makan murtabak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu pegi hospital sure kena tahan..rest kat umah aje

      Delete
  4. mungkin makanan rotate kan, wallahualam
    moga dah kembali sihat ea
    tc

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..alhamdulillah dh okay

      Delete
  5. moga PB sembuh sepenuhnya.. kena berhati hati juga ni,

    ReplyDelete
  6. satu lg kes keracunan makanan akibat dari beli di bazaar. semoga cepat sembuh ye :)

    ReplyDelete
  7. Lepas nie hati2 k.. sebab tue la farah jarang nak membeli kat PARAM.. farah lebih suka masak jer kat umah walaupun menu yg dimasak tue simple2 jer..

    ReplyDelete
  8. btul tu itu la yg paling merisaukan kalau beli lauk pauk di param..
    saya jrg beli lauk pauk..
    kalau kuih pon tgk juga..
    pendek kata mmg kena berhati hati kan.

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^