//]]>

Fenomena asam boi

October 27, 2014

morning!!

wahh dah nak masuk tengah hari baru sempat nak berupdate..hehehe
maapp yer tuan tanah busy buat kerja rasmi dahulu..
but blog tidak di lupakan 
rindu nak menulis tu sentiasa ada..
mungkin ini salah satu cara PB meluahkan 
apa yang terbuku di kotakk fikiran..
boleh gituww??

Fenomena jeruk mangga asam boi last week punya cerita
baca sini  MEMPELAM ASAM BOI
mesti u'ouulls semua tahu kan..
masing-masing tercari-cari mangga tersebut..
this week muncul plak..
komen-komen negatif
peniaga jeruk asam boi yang dikatakan
meletakkan harga yang tidak munasabah, 
buah yang lemau dan kos pos yang tak masuk akal

banyak pula pengomen2nya
bagi PB kalau nak yang freshh lebih baik buat sendiri..
yess..buah tu mmg boleh pos..
tapi bila sampai pada pembeli..
buah terebut mmg la lemau sebab
namapun "jeruk" kan..dah terendam air gula..
bukan air yang ditambah-tambah
kesian pula pada peniaga..

satu juga nasihat buat peniaga..
nak berniaga niat tu biarlah betul..nawaitu tuu..
bukan sekadar nak dapat keuntungan semata-mata..
harga kena berbaloi dengan apa yang kita sediakan
kesian juga pada pembeli..
nak pula..ibu-ibu yANG MMG TENGAH MENGIDAM..
dan susah nak dapat buah mangga tersebut

PB cadangkan baik buat sendiri aje dari tempah
melalui pos..sayanggg la lain tau rasanya..
kalau COD okay lagi kot..hihihi ^_*


nota: bukan buah mangga sahaja boleh buat..jambu, apple hijau dan buah-buahan kesukaan u'oollss pun boleh gandingkan dengan asam boi..hehe





You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. sedap jugak ek kalau epal asam boi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom try buat appel plak..hihi

      ** sy dah try tp xletak cili sbb mkn dengan anak kecil kaisara mmg super sedapp kan..hehe

      Delete
  2. kan..buat sendiri untung..dapat banyak..puas hati..ikut citarasa sendiri.....

    ReplyDelete
  3. Buat sndiri cukup puas hati hhee..lya guna jambu je

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^