Jalan -jalan Penang

March 02, 2015

salam.


dah janji kan nk up entrt..
tp asyik sibukk je..
takut juga nt basi plak citer aku..huhuhu..
citer last weekend sempena CNY..
we'oullss sekeluarga gi ho ho holiday...yahuuu...


dah lama plan nk gie bercuti..
3h 2 m...alhamdulillah terlaksana jua...
walaupun tempat asal plan nk pegi tu tak jadi...
Penang pun okay whatt!...;-)


DAY ONE : BUKIT BENDERA

kami sekeluarga bertolak dari rumah pukul 9 pagi
19.02.2015
HARI CNY jalan mmg jem la..
nak pulak..dekat Terowong Menora ada Excident..
perjalanan yang 1j stgh dah jadi 2 jam lebih..
tengahari baru sampai...
terus Check in.. kami tgl dekat Homestay area Balik Pulau je..
tu pun sebab Kawan En.hubby punya tempat
jauh la sikit dr pekan u'ouulss..
tp xpe..sbb plan we'oullss nak berjalan seharian..
balik cuma nak tidor aje..:)

petang tu lepas check in tgk homestay tu..
terus gerak ke BUKIT BENDERA..
walaupun tahu orang ramai..
PB tetap nak terjah juga..hahaha ( OVER MAK JEMAHHH )
kami sampai dah petang so..redup-redup xde la panas sangat..
parking bertingkat pun dah siap...
so, xpayah susah2 nak parking jauh2..tepi pintu masuk aje..

tapi dekat sejam juga tunggu turn nak naik atas
guna trains tu..like monorel..lajunya...hihihi
dah macam ikan sardine we'oullss..
tetap naik dengan senang hati..hehehe

dekat atas sana nak buat apa??
apa lagi bergambar sakan la kami..
selfie..wefie..semua adoo...
jangan marah ^_^
last naik Bukit Bendera nie... 2012 xsilap...
wahh lama giler kan... 
waktu tu padlock LOVE xsiap lagi...hehe
jom tgk gambar PB di atas sana....

masa menunggu turn naik keretapi...jgn lupa bawa bekal bersama..
sbb beratur panjang...hihi

aku  yang semakin demukk...sekiann -_-

me with en.husband 



si kecik sibuk mengira padlock...hehe



jom selfie satu...panas2 mata PB pun mengecil :)


Kaliff bergaya dengan spek kaisara hehe

kena pgg tangan sebab kaliff dah mula teruja tgk PADLOCK...^_^

Dah terlepas patah balik nak bergambar ..sebab FROZEN punya pasal..
kaisara suka ELSA...


nie pic kenangan di atas sana...(geli sgt dengan kaki burung tu...eeeeEE..)-
sekeping RM10 je..( siap cuci )




en.hubby gigih nak bg nampak L.O.V.E tu...so, nmpk la PB yg kerdil nie..^_-


kami turun dekat nak malam dah..
lepas lepak2 atas bukit bendera
sambil makan "ABC Mix Fruit Cut"
semangkuk RM10.00

terus ke destinasi kedua...
"UPTOWN Batu Feringghi" iye ke nama tu??
ke Pasar malam tah la..tp konsep macam uptown je...
ada satu je gambar kat sana...
tak dapat nak kongsikan kemeriahan di sana..
ramai juga orang..
siap jumpa orang yang sama
masa dekat Bukit Bendera lagi...hehe
diaorg pun mesti tgh Holiday juga kn  kn... :)

begambar dekat UPTOWN Batu Feringghi

dapat la tgk Tarian Naga...malam tu..
dok kutip "angpow" dekat deretan kedai Chinese area situ..

hari kedua...
to Be Continue....
sorry xsempat nak karang lagi...hehehe


STAY TUNED....

NOTA : tak de la meriah sgt ho ho holiday PB ..tp we'oulls mmg berjalan sakan....keluar pagi balik malam...:)



You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. lain kalik datang penang roger la kamiii

    ReplyDelete
  2. Assalam PB,
    iols last jejak ateh bukit bendera ni taun 2009
    zaman cintan cintun he3

    ReplyDelete
  3. Salam ukhuwah dan salam ziarah dari BUNDA...

    ReplyDelete
  4. Salam singgah petang di sini...wahh...seronok jalan2....

    ReplyDelete
  5. Syok dapat jalan- jalan ngan family!

    ReplyDelete
  6. bestnya jln2 kat penang..pernah smpai bkt bdera thn 1997

    ReplyDelete
  7. Balik kg selalu jalan-jalan kat penang tapi xpernah g bukit bendera,huhuu.......;-/

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^