ohh April

April 02, 2015

salam..

selamat pAGI...
April muncul jua....lalala
macam takut je nak menghadapinya kan..
mesti semua sedarkan 
kenapa dengan 1 april 2015
ramai yang berkata-kata..berkira-kira
semuanya sebab GST...


nak tak nak kena hadap juga kan..
cabaran kewangan yang semakin meningkat..
so, kena pandai2 sendiri la nak berjimat kan..
nak harap semuanya dapat dengan percuma
susahlah...


nak salah kan sana...
nak salahkan sini...
tidak membantu pun...
ianyanya tetap sama je...
so.. moga kita semua tabah menghadapinya hehehe


dah nampak ramai yang post dalam FB
resit masing2...
ada yang sedar..ada yang tak sedar..
cukai nie dah lama kita hadap..
cuma SST di gantikan dengan GST...
perkiraan pun mmg berlainan tp caj nya sama je...CUKAI juga...
thats my OPINION...^_^


nota : ENTRY SEMALAM LUPA NAK PUBLISH..HEHE -_-

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. Assalam PB,
    yang iols dok konpius tu
    katanya sst memang dah diserap masuk dalam current end pricce product/service tu kan3
    katanya gst ni ganti si sst
    so pttnya end price tu kena turun dulu barula tambah dgn gst pulop kan3
    ini end price nyer tu bukan kata tak turun, naek lagi adalah
    dahtu ditambah pulop dengan si gst
    hok aloh
    berat3 he3
    perubahan tanpa pemantauan, ginila jadiknya :)

    ReplyDelete
  2. apa yang nak dikata...
    telan & hadam

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^