SERAWA DURIAN VS ROTI JALA

July 01, 2015

Salam

Lain macam je tajuk saya kan..hihi
Entry tertangguh..
Weekend ari tu kita masak nie...
Taraaaa....
Adoi bulan2 puasa nie..berlambak2 plak doyann
Nak juga melayan karenah kaisara
Dia mmg hantu durian
Dapat la beli 3 biji cukup la nk makan sekampung..hahaha
Walaupun buahnya kecik..isinya banyak..
Tak terhabis plak rasanya

Esoknya terus buat serawa nie..
Perghhhh sedap kot
Lemakk manis disukai ramai kikiki
Kalau en.suami dia suka cicah dengan roti je..
Kalau saya haruslah buat roti jala..lalala
Guna pemanggang ajaib je...dijamin tidak melekat 
Roti jala pun cantikk je...
Resepi nak buat roti jala ???
Mudah je u' oulss blander je semua bahan2nya...
tepung 1cawan, 1 cawan air, 1 biji telur, garam & kunyit
**kalau rasa pekat tambah lagi air...sy letak essen vanila sikit bg wangi ^_^
Itu je bahannya mudah kan..
Jangan lupa try ye...♡♡

*selamat Berpuasa*






nota: salam 1 julai 2015....nak up entry banyak2 this month...oppss terlupa #bloggerutara hahaha

You Might Also Like

12 pesanan ditinggalkan

  1. Wa... Sedap tu.. Lama tak makan..

    ReplyDelete
  2. Lamanya tak makan serawa durian
    #bloggerutara

    ReplyDelete
  3. Assalam PB,
    oooooo uols panggil serawa derian yeeerrr
    iols dari kecik dok panggil kuah derian :P
    he3

    Pssstttt : #BloggerUtara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa panggil kuah derian jugak.. hehehe..

      Delete
    2. Ada panggil serawa ada panggil kuah kan

      Delete
  4. sedap nih, dapat merasa 2 kali dah dalam bulan posa nih..

    ReplyDelete
  5. Durian saya kurang sikit. Tapi masa kecil memang hantu durian,

    ReplyDelete
  6. X pandai la mkn kuah durian ngn roti jala..hehe..saya selalu mkn ngn roti...

    ReplyDelete
  7. Sedapnya...tak pandai buat serawa...tp pandai makan je..hikhikhik

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^