//]]>

Tips Kesihatan: 10 tips Kempiskan Perut

August 25, 2015


salam..



kalau orang perempuan part yang paling penting
 nak kna jaga badan 
adalah perut..
sapa setuju angkat tangan???...hehehe
ini penjagaan BADAN tau bukan muka
selain nak  menjaga kecantikan muka
Perut pun penting okay!

terutamanya bagi wanita yang dah berkahwin
dan melahirkan anak..
OMG..bagi PB mmg sukar untuk maintain kan 
part perut nie

almaklum aje lah..
perut ibu mengandung nie kan..
heeeeeeeeee...-_-
tapi tu tak bermakna korang kena abaikan 
dengan alasan "tak pe dah kawen" no no no...
niat tu kena betul..
selain nak kelihatan cantik dan selesa berpakaian 
kita juga dapat menjaga kesihatan..

so, jangan lupa ikutilah tips di atas ye..


10 tips KEMPISKAN PERUT

1.  minum segelas air sebelum tido
2. banyakkan makan buah-buahan sebagai snek.
3. makan hidangan sederhana 5 kali sehari
4.menjaga kedudukan badan ketika duduk dengan betul
5. kurangkan gula
6. jangan tinggal sarapan pagi
7. makan perlahan-lahan sehingga lumat
8. sentiasa lakukan push-up
9.bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu
10. jangan amalkan makanan segera dan minuman berkarbonat.


okay..itu sahaja info kesihatan untuk hari nie..
jangan lupa amalkan 
untuk kesihatan dan kecantikan ^_^

nota: bagi tips untuk korang try sebab tuan tanah pun nak try juga..dah terlebih 3 inci kehadapan nie..OMGGG! STERESS...hahaha





You Might Also Like

9 pesanan ditinggalkan

  1. igt nak start bln depan
    bln dpn kat raya haji
    hahahah hopefully semangat kental lah ni kan ekeke

    ReplyDelete
  2. Assalam PB,
    huwawawawawa macam2 tau2 ja iols muncit
    sob3

    ReplyDelete
  3. salam singgah sini PB..bagus info ni...terima kasih atas perkongsian ini...

    ReplyDelete
  4. makan laju la kak.. nak senaman tu alahai.. jenuh gak laa.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. thank you... ada yang dah buat dah....

    ReplyDelete
  6. nice tips...dh gemuk sgt dh ni...wuuuuu

    ReplyDelete
  7. awat tak kempis2 haaaa ini peyot aduhai..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^