PINDAH RUMAH

April 11, 2016

SALAM.

Di kala kesibukan melanda nak juga meng- update blog
untuk minggu nie..
alhamdulillah mingu ke dua di tempat baru..
tak de la baru sangat..
back to normal
lepas dapat bertukar...
rupanya rezeki kembali ke negeri asal 
dah banyak pengalaman kerja di tempat sendiri kn
so, tak de la kekok sangat
cuma jauh sedikit je dr pejabat lama dahulu semasa di perlis nie..

walaupun dapat tak seperti yang di pohon..
tapi aku tetap bersyukur...
Terima Kasih Ya Allah..^_^
sebab kami sekeluarga kini dah sebumbung

last week dah dapat rumah..
dan semalam dah start duduk pun..
insyaallah barang-barang rumah akan menyusul hujung minggu nie..
sempat la balik ke perak last week..
tuk settlekan barang-barang rumah dah siap packing..
tunggu lori pick up je..

sebut je bab pindah rumah
letihh giler kalau nk citer bab-bab pindah rumah nie..
tambahan pula jarak perjalanan yang agak jauh...
bimbang juga dengan barang2 rumah tu -_-
harap2 semuanya akan selamat sampai ke destinasi rumah aku yang baru nie..

masuk kali nie rasanya
dah 5 buah rumah ak duduk..
semuanya untuk tempoh setahun je paling lama pun..
jodoh selalU tak lama dengan rumah2 sewa yang terdahulu..hehehe
ade je alasana yang buatkan aku terpaksa cari rumah lain..
harap-harap nie rumah last kami sewa sebelum dapat membeli rumah idamanku..^_-

nota : pengalaman pindah rumah yang sangat meletihkan





You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. memang kalau namanya rumah sewa..memang kena hadap la pindah randah ni..Fida setakat 4 tahun ni tak la pindah randah lagi..tunggu cik suami minta transfer blk kampung dia..senang sikit.ekonomi sana kos sewa beli rumah murah sikit.

    ReplyDelete
  2. pindah sudah je kak, selamat berkemas la pulak yer..haha!

    ReplyDelete
  3. Seronok juga dapat rumah... Tapi kerja pindah rumah ni mmg Lah memenatkan ... Nak Singgah segala barang2 dalam kotak n Nak susun atur Semula perabut. Saya n famili pun nak pindah ke rumah baru dalam bulan t... Bulan puasa Lah pulak tu... Lagi memenatkan... Apa2 pun Tahniah buat anda...:)

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^