Niat Puasa Ramadan

June 02, 2016






selamat pagi..

hari nie nak share
niat puasa ramadan yang bakal menjelma
jangan lupa ye..
minggu depan kita akan mula berpuasa bagi orang-orang islam

semoga ramadan kali ini dapat sama-sama kita 
perbanyakan amal 

semalam PB dah mula ajak kaisara untuk berpuasa bersama-sama
walaupun baru 5 tahun rasanya dah sampai masa
untuk kenalkan pada dia apa itu bulan ramadan
inysallah tak dapat puasa penuh separuh pun okay..
memula nak ajar niat puasa & bangun sahur dulu..

semalam dah start sebut-sebut
dan otaknya dah mula terfikir dan macam-macam soalan yang keluar 
adehh..! she verry good & aktif  ^_^

"kenapa kena bangun makan?"
"kenapa xmakan dulu baru tido?"
"boleh tak kakak minum susu?"
"kalau lupa baca niat puasa macam mana?kakak tak ingat"
"kakak reti baca doa makan je mama, boleh ke mama?"

inilah cabaran masa mak-mak ayah kita dulu memula nak mendidik kita berpuasa
aku mula rasa bagaimana persaan arwah mak aku dulu-dulu
dan bila ramadan bakal menjelma 
ingatan aku mula kuat pada arwah mak
al-fatihah untuk Mak..-_-

nota: bulan ramadan yang paling di rindui masakan EMAk..sobsobsob


You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. Askum mohon share niat puasa dalam blog saya ye...tq

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^