//]]>

RAMADAN KE 9

June 14, 2016

SALAM..

pagi tadi dalam perjalanan ke opis dah macam-macam idea mencurah-curah sebab rindukan blog..nak menulis asyik tak sempat jer..di tambah pula dengan beban tugas yang semakin bertambah...xsempant langsung nak curi masa yang terluang..dan pagi nie,...yess! ak ada masa tuk menulis...hehe

Sebelum tu, SALAM ramadan ke 9 ye semua..semoga kita dapat mejalani ibadah puasa ini dengan sebaiknya. Dah masuk minggu ke dua dalam bulan ramadan nie...sebelum puasa ari tu nampak ramai yang berazam tak nak membazir di Bazar Ramadan kan..berapa ramaikah yang berjaya dengan AZAM itu..heee
AK?? tak sempat berazam pun hehe almaklum lah ibu bekerja nie sobsobsob masa terhad nak masak -memasak kan...alhamdulillah dapat balik awal setengah jam pun dah kira bersyukur sangat-sangat..

Di sebabkan setengah jam awal tu la ak sempat juga Masak Nasi hehehe...lauk pauk pun sempat juga masak tapi yang simple dan mudah2 aje.. sebab PB sampai rumah kul 5.30 petang. cuma ada masa 2 jam je nak sediakan juadah berbuka...itu termasuk time nak berjalan di bazar juga...huhuhu. so, masa yang ada di gunakan sebaiknya...

Menu ringkas yang selalu PB sediakan ialah SUP AYAM, TOMYAM AYAM, IKAN SINGGANG, IKAN GORENG, KARI IKAN, SAYUR LEMAK KOBIS/TELUR,KANGKUNG GORENG BELACAN, SAMBAL BELACAN, dll..ini jer antara menu ringkas PB hehehe..selebihnya..tapau kat kedai.

Sejak duduk di jitra nie, bazar ramadan yang selalu PB pergi dengan en.hubby & anak2 ialah dekat Bazar Ramadan Taman Suria..dia punya panjang..boleh tercabut kaki nak jalan ( hehehe) tp siyess memang panjang u'oulss...kami berbelanja sambil merempit je..tak kuasa nak jalan jauh-jauh..spot je gerai mana nak singgah...then berhenti moto depan kedai hehehe

okay! jom sambung buat kerja..selama berpuasa u'oulsss ^_^


nota: shopping raya belum lagi...nak shopping mana yaa...!mood: confius -_-

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. selamat berpuasa kak farah! :D
    sini pon ada bazar panjang jugak.. tp tak semua menarik perhatian, bila dah panjang nih makanan yg sama sampai 4 5 jenis, jenuh nak buat pilihan.. hahaha..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^