Reusable Thermo Pad (HOT/COLD) from LUNAVIE

February 09, 2017

SALAM..


selamat pagi 
sapa pernah guna atau dengar tentang breast thermo pad ?
PB ni first time dengar dan dapat pegang breast thermo pad ni. 
PB rasa thermo pad nie mmg sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami 
masalah bengkak susu selepas melahikan bayi 

pengalaman aku lah dulu masa bersalinkan kaisara memang agak kurang bernasib baik
sebab aku kena demam disebabkan bengkak susu 
sampai tahap nak jalan pun tak boleh sakit ooo
dulu AKU RASA  tak de lagi reusable thermo pad mcm ni
aku cuma pakai tuala aje...rendam air panas/sejuk
dan tuam-tuam aje
nak redakan kesakitan tu..
selain guna sikat dan kobis heeee (petua orang tua-tua)

zaman pun dan moden peralatan pun makin canggih kan
jadi aku syorkan untuk momies-momies kat luar sna 
untuk beli REUSABLE THERMO PAD (HOT/COLD)

KEGUNAAN BREAST THERMO PAD (HOT/COLD)

Untuk melegakan masalah bengkak susu . Breast Thermo Pad 2 In 1 ( Hot & Cold ) keluaran Lunavie NI yang mampu mengurangkan masalah bengkak susu.

Pad Thermo ini menyediakan dua fungsi iaitu terapi pemanasan bagi membantu merangsang pengeluaran susu serta terapi penyejukkan khusus melegakan pembengkakkan payudara. Kadang- kadang pengeluaran susu agak memberansangkan sampai terpaksa menyimpan stok dan sekitar breast kita akan jadi panas dan kurang selesa kan..masa ini la breast pad boleh membantu dengan simpan di dalam peti sejuk dan gunakan selepas proses menyusukan baby.




Mudah kan?

Cara guna;

1. untuk panas
  • letak thermo pad dalam semangkuk air panas lebih kurang 10minit
  • ataupun letak dalam microwave 30saat sehingga capai tahap suhu yang diinginkan
  • keringkan thermo pad dengan kain atau tuala sebelum guna
  • test dulu tahap panas thermo pad dengan meletakkan di belakang tangan anda sebelum letak kat breast
  • kalau panas sangat, balut dengan tuala nipis baru letak dekat breast..ataupun tunggu suhu thermo pad turun atau sejuk sikit, baru letak pada breast

2. untuk sejuk 

boleh juga guna ketika sejuk, ia membantu meredakan bengkak susu/payudara atau breast yang tegang sebab susu penuh

Cara guna;
  • letak thermo pad dalam peti ais bahagian chiller atau sejuk beku dan biarkan sejuk 
  • atau rendam dalam semangkuk botol air sejuk
  • test tahap suhu sejuk thermo pad dengan meletakkan di belakang tangan anda, sebelum meletakkan thermo pad ke breast
  • kalau sejuk sangat, tok sah kacan dok letak terus atas breast. Balut dengan tuala nipis baru letak
Jadi breast thermo pad ni sangat la berguna dalam menyelesaikan masalah bengkak susu ibu. 

selain kegunaan untuk breast korang boleh juga gunakan untuk 
surutkan bengkak akibat luka (tuam-tuam), meredakan demam (guna semasa sejuk untuk turunkan suhu panas), SAKIT GIGI..kira boleh pelbagai guna dan di guna berulang kali 

harga :  RM 21.00 sahaja keluaran Lunavie


untuk maklumat lanjut

klik SINI 

dan  




You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. :-)... p/s saya baca je... hehe..

    ReplyDelete
  2. bagus untuk ibu-ibu yang bakal melahirkan bayi atau sedang dalam pantang....

    ReplyDelete
  3. teknologi sekarang makin memudahkan pengguna.. bagus!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah kini pelbagai produk untuk kualiti hidup lebih kan... baca tapi tak tau komen. hehe

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^