//]]>

HOBI BARU 2017: TANAM POKOK BUNGA

April 22, 2017

Salam hujung minggu

Korang hujung-hujung minggu nie buat apa?
minggu nie cuti panjang kan smpai ari selasa
bestt ooo...

Tapi weekend nie aku tak ada plan ke mana-mana pun...en.hubby pun kerja...
Lagipun aku baru je balik dari penang last week kan T_T
Jadi Weekend nie duduk di rumah sahaja KEMAS RUMAH

Ohh ya sebenarnya aku nak  citer pasal hobi baru aku...
NASIB baiklah aku dah ada hobi baru
Tanam pokok bunga...
Dapat la juga melayan pokok-pokok di hari minggu
Tengah berjinak-jinak mencari ilmu cara menjaga pokok

Alhamdulillah en.suami support dan bakal terhasil rancangan nak buat mini garden dari aku yang tak berapa nak kreatif ni hahaha


Langkah pertama nak buat mini garden ofcozz la
Kena ada pokok-pokok bunga
Dah sebulan lebih aku bercucuk tanam
Nampaknya bunga-bunga aku membuahkan hasilnya
Bunga bercambah dengan jayanya yeahh
Terujanya aku setiap kali bangun tido mesti tengok pokok tu dulu dibalik tirai bilik hehehe
Aku Letak tepi bilik senang nak mengendap hahaha
Haa..dekat atas nie pokok DORSET GRASS (nak eja mcm mn aku pun xreti hihi)
Nie aku baru je tanam dalam pasu semalam baru beli..
Selain pokok-pokok bunga aku juga nak tanam pokok berdaun hijau..nak cantikkan  kawasan rumah la katakan



Antara pokok-pokok yang aku tanam
cantik kan bunga-bunga nie warna -warni 
cara nak tanam pun mudah sangat
cuma cucuk-cucuk sahaja...mudah hidup

insyallah lepas nie nak mempelbagaikan lagi
warna-warna bunga...aku suka warna warni 😊

Inilah antara koleksi pokok bunga aku



Rak sementara yang en.hubby buatkan untuk aku hihi
macam biasa kaisara sebagai pembantu aku
sibuk juga nak menyiram pokok hihi
teruja tau  pokok aku dah bertambah hehe

Doakan mini garden aku berjaya di hasilkan hehe






You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^