//]]>

HOBi bArU ParT 2

June 15, 2012

selamat petang..jumaat..!
Friday I'M in LoVe..gitu!

entry kali nie nak cerita sikit ttg hobi baru saya...part 2
sebelum nie saya ada buat entry ttg hobi Baru kan..
dah baca ke belum??
kalau belum baca klik situ yer..
nanti tahu la..apa yang saya maksudkan tu..hihi    click sini yerr!!

kalau dah habis baca boleh continue entry sini ok..
kenapa saya kata hobi??
sbb benda nie saya akan buat bila free aje..
ataupun time2 bosan..
sbb tu sesuai di jadikan hobi..
kalau berminat boleh la explore lagi ttg seni handmade craft..

pada sesetengah orang mungkin..
hobi yang saya suka nie di jadikan
sebagai side income..
memang untung la..
sbb kaum2 hawa, perempuan, kanak2
gerenti minat punya..

jom tgk hasil yang telah saya buat..
xsampai sehari pun dah siapp..
percubaan pertama saya..
xcantik sangat tp cukup2 makan la org kata..hahaha...



 bahan-bahan asas..tapi yang paling penting jarum & benang serta gunting yang tajam ok.


 cantikk tak?? perasan kejap...sekejap je siap..tapi xsemudah yang di sangka kan pun..mmg berpeluh juga nak cari design yang berkenen di hati...


 sorry ya pic xcantikk kamera cap ayam ja..huhuhu


 tgk..semuanya saya siapkan dalam masa satu hari je..xsampai 2jam dah siap...cuma dalam usaha nak memperkemaskan lagi potongan...ada 2 clip rambut untuk baby boo kaisara, 4 brooch untuk pakai di selendang dan satu keychain huruf f.(kenapa huruf F??itu Rahsia..hihi)


 ini jahitan asas untuk buat craft.lagi kecil craft yang kita buat lagi rumi tau jahitan yang kita nak kena jahit..tapi lagi kecil craft nampak lagi cute..hehe (ada beberapa lagi jahitan asas dlm membuat craft)


nie lagi satu contoh jahitan..dah lupa plak nama jahitan nie...korang tahu x?? yang nie paling xsuka..sbb dah lewat sangat mula buat mata pun dah ngantuk..nanti sambung lagi entry ttg hobi baru nie..




nota: sekian untuk hari ini..hobi baru saya...nanti saya update lagi hasil yang saya dapat buat..ada 3 aje colour kain felt yang saya beli..xdapat nak pelbagaikan variasi colour craft.insyallah cooming soon...pelbagai colour yang lebih menarik..yeeehaaaa!

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. wah cantik dan kreatif..sepit rambut utk kaisara erk..senanglah ibu dia boleh buat sendiri je pasni. kawan sy pun dia ada buat ini sbg side income dia.baru jugak dia open order.. bolehlah awak pun biz jugak nt kan. :)

    ReplyDelete
  2. jahitan nie dalam bhsa melayu nye insang pari :) , btl tue handmade nie boleh buat side income..akak pun dari hobi jadi pendapatan :) teruskan usaha yer

    ReplyDelete
  3. ctayue: mmg nak buat untuk kaisara..kecik2 comel2 je sepit rambut..kalau xsuka tukar ja yang lain..

    imah: thanks..

    adyna: betul la insang pari dah terlupa pula..hehe..dah jadi side income??tahniah..semoga berjaya dalam biz..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^