//]]>

Bila yang DirancanG tidak MenjaDi

July 31, 2012

salam

hmm..dugaan dibulan puasa mmg banyak.dari menahan lapar dan dahaga..nafsu makan pun kena jaga juga..kata nak turunkan berat badan....mesti kurangkan ambilan makanan semasa berbuka tau! tetapi kena lebihkan semasa bersahur.supaya dapat bertahan semasa berpuasa di siang hari nanti.

bukan hal puasa yang nak di kongsikan kali ini.tetapi perihal raya..aduhh..raya la pulakk..mesti ramai yang dah buat persiapan untuk berhari raya dengan suasana yang gembira...saya agak kesedihan sedikit sbb baju raya yang di rancang terpaksa ditukar last minute.last minute??kenapa??kain yang saya oder dari indonesia lambat smpai..

mgu lepas nasib baik my hubby ajak pergi beli kain baru..then pergi umah mak mertua my sister tempah baju raya.mmg last minute punya tempahan la.nasib baik mak mertua akak saya nak tolong buatkan baju raya tu.kalau tidak meraung juga saya..hehe.Beli siap?ready made??bukan tak nak beli.nak cari baju saiz my baby kaisara mmg susah nak dapat..dia kan kecik molek aje..mana nak ada saiz...and satu lagi sbb tahun nie my baby boo dah boleh berjalan jadi perancangan awal kain sulam indon yang saya tempah tu.. mmg untuk my baby kaisara juga..kira sedondon la...tapi bila dah tunggu sampai 3 weeks delay..mmg xdapat tunggu lagi la.

penyelesaiannya, terpaksa beli kain lain,dgn warna yang lain untuk raya kali nie...then kain sulam tu simpan untuk next raya haji nanti...mmg sedihh la..apa yang di rancang tidak menjadi..sbb raya kali nie xdapat warna baju yang saya inginkan....sob..sob..sob..



nota: setiap yang berlaku ada sebab dan musababnya.terima dan redha aje...

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. baju raya ayah yang belikan,,so ikut je la..=)

    ReplyDelete
  2. simpan utk raya haji...nape lama sgt deelay nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la kak..katanya kastam buat operasi.takut kna baya r cukai banyak sbb brg dr luar..insyallah hari ini sampai..:)

      Delete

tinggalkan komen anda di sini ^O^