//]]>

KerEnAh kAisaRa

July 23, 2012

salam 1malaysia

hari ini nak story pasal my baby kaisara
kaisara sekarang dah banyak kerenah tau..
walaupun baru 1 tahun 4 bulan (betul ke?besar dah anak aku...)
dah pandai memilih makan..
nak makan sendiri..
xboleh suap2..mmg xkan buka mulut la dia..
siap makan dengan sudu lg..
pakai tangan xpandai sangat..

mmg sangat susah nak kasi kaisara makan..
sebab tu la timbang asyik xnaik aje..
semalam bawa kaisara g klinik..
timbang lagi..naik la 350g...(ciput aje kan..)
baru 7.35kg...budak2 sebaya dia tah dah 10kg lebih..

xtahu nak buat cam mana lagi..
mmg susah nak kasi dia makan..
melainkan laksa,bihun sup..
dan segala kuah yang berSUP_SUP nie..
yang tuu mmg dia mkan ..tp sikit ja..

bila time buka puasa mula sibuk..
pegi dapur ambik pinggan sendiri..(nasib baik pakai pinggan plastik aje)
then cakap.."mama nak asikkk.."
tp buat main aje makannya tidak pun...

kaisara juga dah pandai bercakap..
mmg sebiji-sebiji kalau dia sebut..
kakak, abang, wan, duduk, susu,
macam2 lagi la..
setakat sekarang semua dia cakap mmg faham lagi laa..
kaisara mmg menghiburkan mama&papa...
walaupun banyak kerenah...
tetap sabar melayannya..

nota: terubat rasa rindu pada arwah ibu...bila melayan kerenah kaisara..dalam hati..agaknya macam nie la aku kecik-kecik dulu dengan arwah mak..




You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. kaisara nak tolong mama kat dapur yer

    ReplyDelete
  2. sama la dengan ranea.. semua nak buat sendiri

    ReplyDelete
  3. Kaisara cute sangat. Tak sabar nak jumpa depan2 tau. Farahpun mesti comel macam kaisara jugak masa baby dulu.hehehe...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^