//]]>

Dengarlah coretanku INI...

October 25, 2012

salam...

hai kawan-kawan sekalian..pagi nie rasa macam nak menaip banyak-banyak..sebabnya mood I ok!hehehe..sila sediakan  sedikit masa untuk mendengar coretanku di petang hari...rasanya xda la banyak mana pun saya nak menaip cuma nak kongsi la satu kisah yang berlaku semalam..(kisah benar..silalah percaya okay..bunyi macam serius plak...xda la melawak jer..)

biasa la setiap hari drive kereta ke tempat kerja..melalui jalan dr alor setar-kangar..kalau yang dah biasa mmg tahu la jalan tu macam mana..nak dipendek kan cerita xsilap saya Raya puasa yang lalu  mungkin mereka nak upgred sikit jalan yang agak sibuk tu dengan menambah 3 lampu diisyarat di setiap simpang 3 jalan tersebut..(sebelum nie jalan lurus setiap simpang xder pun trafik light)mungkin nak elakkan masalah penduduk kampung yang agak ssh nak melintas jalan keluar dari simpang tersebut la..kot..

tapi lain pulak yang jadi..bayangkan lah jalan utama yang straight...diletakkan lampu isyarat..bila lampu merah..makkk oiii..panjang berjela la jawabnya...sekali jalan yang tak pernah jem pun menjadi jemmmm....terukkkkkkk....jadi lepas je kejadian tu lampu tu pun berfungsi pada luar waktu puncak sahaja....xla jemm sangat...kenderaan tak banyak.

tetapi mungkin tak berpuas hati  lampu tu asyik tak berfungsi aje, semalam saya melalui jalan tersebut seawal 7.10 pagi lampu isyarat sudah berfungsi..apa lagi...jemm lagi la jawabnya...masing2 terkejar2 nak masuk ke perlis...nasib saya keluar awal so tak la lewat sampai tempat kerja...

nak dijadikan cerita semasa balik dari kerja semalam lampu isyarat berfungsi seharian...hmmm mmg bertambah sesak..dan lama juga saya dalam kereta..sampai my baby said: mama nak duduk akang??(dah bosan tgk kereta depan la tu..xgerak2 very the slowly..)
sampai aje trafik light kedua..3 kereta accident sbb tak sempat brekk gara2 xsangka kereta berhenti di laluan yang lurus...sebabnya jem lampu isyarat..agak2 korang la patut ka lampu isyarat tu berfungsi pada waktu tu??waktu puncak??dan lampu merahnya sangat lah lama...siap ada potong masuk jalan kampung lagi..dekat2 nak sampat lampu masing2 cuba nak cilok-cilokkk....rasa macam steress juga..tu baru satu hari..kalau hari2 jem macam org2 kat kl..xtahu la macam mana perasaan saya...adakah terkena angin meroyan seketika...???hmm..tak tahan den!


nota: perjalanan 45minit menjadi 1jam setengah..sampai my baby boo tertido dalam kereta...aduhai kaisara xdapat bg kaisara bermain dengan saffiya (anak jiran sebelah rumah)...coretanku,luahanku,pendapatku...^_^



You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. Dah feel macam duduk kl dah farah kalau macam nilah jamed nya..huhu

    ReplyDelete
  2. imah: tu la pasal...mmg tak leh duduk kl la..xtahan nak lama2 dalam keta dah la dgn baby plak..hehe

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^