//]]>

SalaM aidiLAdha

October 25, 2012

salam...


nak ambik kesempatan sikit
dipetang yang indah nan permai nie..
nak ucapkan selamat hari raya korban..
hayatilah erti pergorbanan yang sebenar...
dan paling penting berhati-hati dijalan raya..
pandu cermat, jiwa selamat...

cewahhhh...berkata-kata pula saya...
xdalah cuma nak saling ingat mengingati aje...
raya haji tahun nie...
balik berhari raya dekat rumah family saya..yahoooo
sebabnya raya puasa yang lalu dah balik kampung sebelah husband...
orang kata ikut giliran la...baru adil kan??kan??
tak nak gaduh..gaduh


yang pastinya kalau raya haji..dikampung saya..
mmg agak best..nak kata meriah tu tak la juga...
cuma di kampung saya..
masih mengamalkan sedekah daging yang dikorbankan kepada jiran tetangga..
ada setengah tempat cuma adakan kenduri..
tapi dikampung saya..
mmg rata2 yang buat korban akan sedekah pada jiran tetangga..
alhamdulillah..semoga murah Rezeki mereka..

dan raya kali nie juga semua adik-beradik saya semua akan balik
beraya dirumah abah..(kecuali adik lelaki saya diKL xbalik sebab nak exam)
walaupun cuma sehari (sebab masing2 xdapat cuti panjang)
tapi dah ada planning nak adakan Barbie Q..
itu yang terbaekkkk...heheh
dapat makan banyak2..
kitaorang pun semuanya tinggal dekat kedah aje..
nak balik perlis bukan jauh sangat pun..
yeaaaaahhh..esok raya!esok raya!esok raya!


nota: sayu pula hati bila teringatkan arwah emak saya..saya rinduuuuuuuuuuuu mak, nak makan ketupat dengan rendang makkkkk....sob..sob..sob :'(  ( mmg xdapat la..)



You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^