//]]>

kejiranan baru

February 19, 2013

salam...

semalam saya ada bgtau yang saya dah berpindah rumah kan..
kiranya nie rumah sewa kedua kitaorang..
selepas 12 bulan tinggal di rumah yang lama tu
kejap je kan...kan..
xda jodoh lama nak tinggal di rumah tu
walaupun hakikatnya rumah tu..
lebih baik dari rumah yang baru nie..
terpaksa juga..berpindah..

kalau yang pernah baca entry sebelum-sebelum nie tahu la kan
sebab saya berpindah..
malas nak cerita panjang di sini..
semuanya gara2 jiran t***tttt
satu ja harapan semoga rumah sewa kedua nie..
akan lebih baik dan lebih selesa
dari yang lama dulu..
kita buat dia kan...hehe

mungkin saya dan myHubby masih muda..
masih belum pandai untuk sesuaikan diri dengan masyarakat..
pengalaman itu akan mengajar kita erti kehidupan yang sebenar..
saya tak takut untuk berdepan dengan cabaran kehidupan..
tetapi bersedia untuk segala kemungkinan..
alhamdulillah..setakat hari nie..
xada masalah lagi la dengan kejiranan yang baru..
dan kalau boleh tak nak cari masalahlah..
bukan kami yang membuat masalah..
tapi saya faham satu ja..
"bukan semua orang suka, dan senang melihat kebahagiaan kita"
(ini pendapat saya dari kes rumah lama kitaorang..)

cuma satu yang boleh tarik nafas sikit..
bunyi kereta jiran-jiran baru nie  lagi power dari kereta kitaorg..
so, rasanya xda sebb kot mereka nak kata..
kami mengganggu mereka...
sebab ekzoss kereta myHubby pun lebih kurang je...hehehe


nota: masih terlalu awal untuk membuat andaian cuma harapan semoga semuanya baik-baik aje..(*_*)




You Might Also Like

9 pesanan ditinggalkan

  1. kalau dok berjiran camtu la kan.ade je yg x kena.zaman skang ni mmg x brp mesra jiran sgt.nak2 kalau duduk apartment/condo.klau area kmpg/teres tu mungkin bole la bertegur sapa jugakkan. mcm saya pun baru pindah kt area kmpg last 2 months, so far jiran2 semua ok.kita pun rajin menegur.pindah dari rumah sewa lama tu pun sbb tuan rumah naikkan sewa yg x masuk akal.pdhal dh stay situ hmpr 4 thn. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronokkan dapat bertegur sapa dgn jiran2..sedih juga ada jiran yg baik dlu terpaksa ditinggalkan..:(

      Delete
  2. semoga segalanya baik2 untuk awak di sana ek? enjoy your new home dear... ^_^

    ReplyDelete
  3. ermm jiran dkt umh sewa ni lgsung xknl spa..wakkakaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu tandanya..masing2 jaga hal sendiri..ok sikit dari jaga tepi kain org ja..bila kita keluar aje asyik nak memerhati..aduhhh..itu yg tak tahan..

      Delete
  4. Hidup berjiran nie gitu lah.. kadang2 jiran sedara mara pun ada yang tak sebulu.. amin.. moga2 semuanya baik2 sahaja.. :)

    ReplyDelete
  5. Saya pul amendapat jiran tersangat pengotor...huhuhuhuh.
    That life...last2 sampai sekarang tak bertegur..ahahha

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^