//]]>

Bayi maut Terkena bilah Helikopter

March 22, 2013

salam


nak tambah sikit cerita tentang
BERITA : BAYI MAUT TERKENA BILAH HELIKOPTER
yang saya baru baca dari blog

http://suriaqistina.blogspot.com

sebenarnya memang ada mendengar berita tersebut
ketika sedang memandu
tapi tak sempat nak fokus
sangka saya berita luar negara
rupanya dalam negara kita malaysia nie..
kesian pada bayi tersebut
tapi siapalah kita untuk menolak Ajal..
sudah tersurat, semoga keluarganya tabah..

cerita bab helikopter kawalan jauh nie...
en.hubby saya memang suka tengok dan selalu
dok usha-usha dalam kedai yang menjualnya
dan satu yang saya pasti dia memang teringin nak membelinya..
cuma saya tak pernah menyokong dan menidakkan minat dia tu..
kalau ada waktu2 lapang kami selalu juga
tengok orang bermain helikopter kawalan jauh nie
dekat kawasan lapang dan selalunya di tepi2 jalan dah nampak mereka bermain..
satu saja yang buat saya cuak dengan
helikopter kawalan jauh nie
ialah kes-kes yang berlaku akibat dari helikopter kawalan jauh
dan rasanya ini bukan kes pertama
helikopter gagal dikawal dan magsa maut..
(sebab tu tak nak kasi en.hubby beli)

satu je nak pesan
pada yang telah memilikinya...
berhati-hati ketika bermain..utamakan keselamatan..
bukan keselamatan kita sahaja tetapi orang awam di sekitar tempat kita bermain juga..

berita penuh baca sini


nota: baik beli kereta kontrol aje...walaupun mahal..Inn shaa Allah keselamatan terjamin...*_*

You Might Also Like

11 pesanan ditinggalkan

  1. eiii...ngeri plk baca berita tu..

    ReplyDelete
  2. seriau bila dengar...Al-Fatihah buat bayi tersebut... dan dari situ cam occay... helicopter mainan kawalan jauh is out of story untuk dijadikan bahan hobi atau permainan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..xsesuai walaupun org tua yg nak main..

      Delete
  3. thanks for sharing info dear. saya pun x galakkan sgt hubby beli heli remote control ni. baik cegah dari terjadi benda2 yg x diduga.

    info tambahan : diorg tgh siasat punca kejadian sebenar. mungkin heli tu ada masalah yg menjadi punca gagal dikawal

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..lebih baik cegah sebelum kena. sy sendiri pun mmg fobia bila penjual dok buat demo heli control dlm shopping mall..takut jatuh atas kita..

      Delete
  4. Malang tak berbau kan kak....
    AL-Fatihah...

    ReplyDelete
  5. Aku pun tak terfikir bahayanya benda ni....huhuhu

    ReplyDelete
  6. al-fatihah...kesiannya..tapi MV pun ingat kat luar negara..sebab tengok berita sekilas jer...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^