//]]>

Makanan ARAB

March 27, 2013

salam

mood masih busy dalam bengkel..
tp masih sempat nk buat juga entry...
nk share sikit tentang makanan arab...pernah try x?apa pendapat korang? sedapppp? or not bad?hehehe...
banyak pula saya tanya...

rasanya dah ramai dan rata-rata masyarakat malaysia kini dah terdedah dengan masakan arab
sejak dua menjak nie kedai dan restoran masakan arab tumbuh bagaikan cendawan (itu pun kalau korang perasan la)hihi
tapi itu memang saya tak nafikan memang dah banyak dah mudah untuk cari makanan arab nie...
dekat area alor setar jitra dan kangar pun ada juga....

semalam sempat juga ajak en.hubby try nasi arab mendy nie di restoran mekah area tesco mergong...(org ckp sedappp so,nk try kat situ la..)
kalau dari rumah saya dekat jitra tu xda lah jauh mana...
puas juga memujuk
sebab en.hubby saya nie bkn minat nk try makanan2 yang jarang kita makan..(yeahhh..berjaya juga pujuk)
lagi satu kitaorang juga tak makan kambing..en.hubby saya elegik dgn kambing...kalau makan jadi gatal habis satu badan...
jadi kami pilih aje menu nasi arab mendy ayam aje
plusss roti arab cicah daging kisar...(sedap juga daging kisar nie)

pendapat saya:
masakan arab nie seperti nasi mendy ayam or kambing memang ok la..tapi nk kata minat sangat tu tak juga..tp yang buat nasi mendy nie rasa sedap rasanya sebab nasinya aje...dari beras basmati yang mahal tuuuu...ofcozz la sedapp kn..kalau kt tempat saya makan semalam la..tempat lain tak tahu pula..sebab lain tempat lain cara service makanan tu kn..kalau rasa minat dan nk try rasa sendiri korang boleh lah terjah kedai masakan arab..yang berdekatan...

nk kongsi sikit gambar semalam...tapi lepas dah makan baru teringat nk snap picture...hehe

nota:habis ja makan terus ke tesco...kaisara nie fanatik sikit dengan tesco..tiap2 hari ajak ke tesco...*_*

You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. tekak saya x bole terima sgt nasi arab ni. sbb kering xde kuah. hehehe. tekak mengada namanya ni :D

    ReplyDelete
  2. nasi arab mv kurang sikit..done hi shop...

    ReplyDelete
  3. MV tag farah http://msvelentine.blogspot.com/2013/03/giveaway-segan-silu-by-kinara-kinatara.html

    ReplyDelete
  4. Pernah makan nasi mandy kot namanya... Tapi MQ jenis tak pandai nak 'makan' kot... orang semua dok makan penuh selera, MQ mkn mcm tak de feeling apa...

    ReplyDelete
  5. Malangnya aida tak pernah lagi makan nasi arab.. hehe. InsyaAllah ada rezeki mahu jugak merasa. :) Kaisara fanatik tesco. haha.. Comel je kaisara.

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^