//]]>

Medical Check Up

March 25, 2013

salam...

perkongsian bersama..
korang pernah buat medical check up tak?
saya baru aje selesai buat medical check up last friday..
memandangkan saya bakal masuk berkerja di tempat baru..
so, haruslah isi semua borang yang di perlukan termasuk membuat medical check up...
untuk lengkapkan borang-borang yang diberikan..
tinggal satu je lagi yang belum selesai..
nak kena jumpa majisterit untuk angkat sumpah aje..
walaupun saya sedang berkhidmat dengan kerajaan tapi..
ini kira first time nak angkat sumpah bagai nie..
yelah..saya kan kontrak aje..
mana ada semua tuu..hehehe
tak dapat nak bayangkan lagi...

cerita bab medical check up nie..
rasanya ini kali kedua saya buat check up..
yang pertama dulu masa nak masuk study Diploma
beberapa tahun lalu...(dalam 8 tahun lepas)
alhamdulillah x-ray semuanya okay aje..
kesihatan di jamin tiptop..hehehe

tapi tu la nak kongsi juga bad story sikit sebabnya
nak kena keluarkan duit sendiri untuk check up nie...
(hahaha saya kan kedekut sikit...)
kalau boleh nak guna yang free je
menapak la juga singgah ke klinik kerajaan..
tanya punya tanya..
rupanya tak layak dapat free
sebabnya saya lantikan di bawah badan berkanun..(bukan kerajaan sepenuhnya)
caj bayaran seperti biasa..(yang nie mmg tak fhm)
badan berkanun pun kerajaan juga..cuma bukan sepenuhnya..half-haft kan..kan..
kenapa tak caj percuma aje...hihihi
ahhhh..sedihhh kot..nak kena keluarkan duit sendiri...sobsobsob..

jadi, decide dengan en.Hubby,
alang-alang nak kena keluarkan duit untuk medical check up
baik buat dekat klinik swasta je..
cepat dan pantas..
akhirnya, klinik swasta juga menjadi pilihan...hehehe
tak sampai 1 jam...
semuanya siap...zazzzzzssssssssssss..
okay, dah boleh tido lena satu bab dah selesai..
ada beberapa bab lagi yang belum selesai

nota: oh ya...lastday di tempat kerja 10 april 2013 nie...sedihhhh...surat perletakan jawatan sudah siap diterima...*_*




You Might Also Like

12 pesanan ditinggalkan

  1. a'aa kalau swasta mmg cepatlah...

    ReplyDelete
  2. ehhh..pelik juga. tmpt yg saya kerja ni pun badan berkanun juga. masa saya buat medical checkup dulu, mmg bayar sendiri. tapi bole claim balik sbb dicover oleh panel. nnt try tny dgn HR :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh claim ke? ada juga simpan resit kot2 boleh claim

      Delete
  3. dapat kerja kat mana ? ape pun semoga Berjaya ditempat baru

    ReplyDelete
  4. Klinik swasta memang cepat...
    AJ dulu pun buat kat klinik swasta..
    Tapi nasib company bayar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu company bayar balik okay juga..hihi

      Delete
  5. Tapi kan kalau ada surat lantikan jawatan baru sepatutnya free..tapi kalau badan berkanun mmg tak free sebab dia bukan sepenuhnya kerjaan,,dapat keja under apa?

    ReplyDelete
  6. utc ipoh..:'( jauh dr tempt sekarang

    ReplyDelete
  7. utc ipoh..:'( jauh dr tempt sekarang

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^