//]]>

peplum

March 15, 2013

salam..

haaaa..tgk tajuk atas tu
ari nie baru  nak up date tentang peplum
bukan buah pelam yerrr kawan-kawan
tapi fesyen baju peplum style
kalau buka onlineshope, blog, facebook
dah macam-macam baju peplum yang ada di pasaran
cantik, modern, klasik, warna warni,cheerful, colourful
macam-macam lagi la kan..kan..
dari kurung peplum, dress peplum sampai ke blous peplum
semuanya ada
TAPi...
saya rasa tak semua orang minat peplum kan
ada juga yang kurang berminat
sebab ada member saya cakap peplum nie nampak macam baju pregnent
en.hubby pun cakap macam tu juga
macam saya suka juga peplum tapi xminat sangat

kenapa saya cakap begitu??
sebab dah ada dua helai baju peplum..hehe (dalam tak minat tuuuu)
pulun nak ada juga peplum style
tApi
seriusly macam tak sesuai je dengan bentuk badan saya...
bila dah try mula rasa tak selasa
bukan sebab fesyen peplum tu..
tapi sebab materialnya...
kalau kain chifffon mungkin lagi okay kot...(pendapat saya yer kawan-kawan)
warggghhhh....nak pakai pun tak berani
salah saya juga sebab pilih kain jenis tu
melekapppp kat badan (kalau kurus tak pe la juga...)
sekali macamm...(malu la nak sebut...kikiki)
yang pasti kalau korang nak pakai peplum style
pastikan menutup bahagian hadapan yaaaa...
wooowwww...super sentap
bila dua kali pandang...

tak tahu la kalau perasaan saya je..
tapi bila tgk yang kurus selim melim pakai okay je...
agaknya saya silap pilih saiz kot...hehehe
walau apa pun peplum tetap menjadi pilihan ramai..
ohh ya..nak kongsi satu page dari facebook
yang banyak jual baju peplum
klik sini


nota: nak cari tukang buat baju peplum la leh ukur badan ikut keselesaan kita...tak la nampak cam sarung nangka lagi hehehe*_*



You Might Also Like

12 pesanan ditinggalkan

  1. Hai... baru je nak buat posting bout this peplum... pandangan kita hampir serupa..hehehee

    ReplyDelete
  2. suka gak peplum tapi segan nak pakai sebab diri kita yg tomei bambam nih.. he3..

    ReplyDelete
  3. yui tak suka kalau lycra..nmpk bntuk je rasa.

    ReplyDelete
  4. saya x pernah beli pun peplum. huhu. tp mmg sesuailah utk preggy mom. nak try jugak nnt, tapi takut hubby pulak x suka sbb hubby saya tu lain sikit bab2 fesyen ni, agak cerewet. selalu apa2 baju dia yg pilihkan

    ReplyDelete
  5. x prnh ada peplum dlm koleksi sbb sedar diri bdn gemuk. hahaha..x sesuai pakai peplum

    ReplyDelete
  6. Sekarang memang peplum fever kak...
    Alaaaa... Sayangnya peplum akak tu..

    ReplyDelete
  7. MV tak de baju pelpum..tak berani nak cuba..huhu

    ReplyDelete
  8. peplum susah nak bf baby.. adehh..

    ReplyDelete
  9. setuju jugak mungkin dr segi kain kot...

    ReplyDelete
  10. mungin juga.. beli kain cer try upah..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^