//]]>

Kemasukan Ke IPTA

April 04, 2013

salam...

nak buat entry khas untuk lepasan SPM
yang masih tak tahu atau tercari-cari ke mana arah tuju kehidupan mereka (cewaahhh ayat...)
nak sambung belajar atau meneruskan pengajian..kan..kan..
dulu saya pun macam anda2 juga..
tak tahu nak pilih yang mana satu..
dan form 6 adalah pilihan terakhir saya..

so, bagi yang berjaya mendapat keputusan yang cemerlang..
korang mesti nak sambung belajar kan..?
dah isi borang UPU ??
cepat-cepat isi yer..tarikh tutup permohonan UPU ialah pada
15 APRIL 2013
boleh klik sini
Kemasukan adalah pada :
lepasan SPM/Setaraf - Jun 2013
lepasan STPM/Setaraf - September 2013


Permohonan Kemasukan Ke IPTA/Politeknik/ILKA
 bagi lepasan SPM, Asasi, Matrikulasi, STPM, STAM, SKM,
 Diploma atau SETARAF
 dengan pembelian no. Unik ID di BSN bagi Sesi Akademik 2013/2014
macam mana nak dapatkan borang permohonan ke IPTA?? (online yer adik-adik..)

Untuk membuat permohonan kemasukan ke IPTA pelajar boleh melayari laman sesawang http://upu.mohe.gov.my/.

satu ja nak pesan:
pastikan baca dahulu syarat-syarat kemasukan ke ipta, pilihan course yang korang nak sambung dan juga kelayakan korang..
kalau cukup semua syarat yang di perlukan
jangan tangguh-tangguh teruskan aje permohonan korang ekk..
kalau terlamabat nanti menyesal..
anda yang akan mencorak masa depan anda okay..:)

sumber: dari sini


nota: bagi yang kurang bernasib baik dalam akademik jangan bimbang korang juga boleh memilih untuk masuk ke bahagian kemahiran..industri di malaysia makin berkembang..dan perlukan oranr-orang seperti kalian juga....hehehe


You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. Bagus ini boleh kasi pada anak buah aku ni..
    Thanks

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^