//]]>

osaka a.k.a hokkaido cake

April 05, 2013

salam...


korang pernah makan x osaka cake?
saya lebih suka panggil osaka je..
osaka cake..
kecik2..dan comel2..
mcm cupcake...hihihi

tp saya dah mula perasan
osaka nie juga lebih di kenali dengan nama hokkaido...
sapa penah makan angkat tgn???hihihi (klu angkat pun saya xnampk...):O
mmg sedap dan terbaekkk la

( feedback saya la...)

tp ada juga nk komen..hihi
sebab dah rasa antara hokkaido dan osaka
cam ada perbezaan sikit dr segi texturenya
xpasti pula resepinya sama ke tak
sebab osaka nie lebih lembut dan soft
berbanding hokkaido...
korang yang pernah makan tak? mcm mn?
apa pendapat korang?

sedap tau kat bahagian dalam tu
ada custard cream..
tp klau hokkaido banyak pakai cream chesse..
kat perlis nie ada sebuah kedai kek yang menjualnya..
kalau nak cari hokkaido nie kat tesco ada jual..
seyess cakap osaka nie lebihh sedap...
untuk santapan di petang hari..(teatime)
manis2...

rasanya lepasnya banyak homemade akan mula memasarkan osaka cake..
nak resepi?? nanti saya cuba carikan ekk..
pernah baca resipinya macam mudah je..
nak buat tak berapa rajin lagi..hehehe


 




nota : dengan tamaknya kitaorang beli banyak2...sebab asyik pergi nak beli je mesti habis...(oppss...sory time beli nie masa velentimeday sebab tu tgkkk bekasnya  :)) dah lama simpan baru sempat kongsi entry nie.....sedapppp ooo..

You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. Alamak...
    Kesiannya AJ...
    Tak penak makan pulak...
    Tau pun tak..
    hehheheh..

    ReplyDelete
  2. heee, lom pernah mkn g. nampak sedap. insyaAllah nak try nnt :)

    ReplyDelete
  3. Tak pernah makanpun. huhu..Sedap erk Farah? imah pernah makan kuih dorayaki tu ad ar..hehe. yg ni kena try la nnti klu jumpa

    ReplyDelete
  4. Ingatkan pergi jepun rupanya cake..kukikiki
    Kek tu nampak menyelerakan sekali

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^