//]]>

sad story

May 28, 2013

salam..

semalam saya ada cakap nak kongsi
sad story dengan you all kan..
tentang percutian hujung minggu yang lalu..
alhamdulillah dapat balik kampung seperti yang di rancang..

actually dah hampir sebulan
saya tinggalkan perlis/kedah
memang sangat rindukan sana..
walaupun baru sebulan terasa macam setahun..
selama itu juga lah my baby boo..
berada bersama saya dan tak tinggal lagi
di rumah pengasuhnya yang lalu a.k.a makjang/pakjang saya

untuk pengetahuan semua pakjang saya memang tak berapa sihat
dan selama saya di perak..
dia dimasukkan ke dalam wad..
dah tinggal di hospital hampir sebulan..
setiap minggu saya selalu berdoa
agar masih ada peluang untuk saya pulang ke kampung dan menjenguknya
alhamdulillah hari wesak hari tu saya dapat peluang menziarahinya..
keadaannya mmg kurang stabil..
tapi dia masih mengenali saya dan kaisara
cuma kaisara macam tak berapa nak duduk dekat pakjang saya tu
(ohh ya... mereka nie kaisara panggil ayah & mak)
saya tak pernah bg di lupa siapa mak & ayah yang dok ngasuh dia.
sebab kaisara tinggal dengan mereka dari kecil seawal usia 2 bulan lagi..
selalu ingatkan kaisara..
saya akan tanya

saya: "kaisara mana mak?"
kaisara: mak xda..jaga ayah
saya : kenapa dengan ayah?
kaisara : ayah sakit....
saya : ayah sakit apa?
kaisara : ayah sakit kaki...

itu ja yang kaisara tahu..
kalau nak jelaskan apa sakit pakjang saya mesti dia takkan faham..
tapi dia akan ingat bila saya bawa masuk perkarangan hospital..

kaisara cakap : mak ada sini ...jaga ayah..


tapi...
ALLAH lebih menyayanginya..
arwah pakjang saya meninggal dunia hari ahad yang lalu
dua hari selepas kami menziarahinya..
mungkin sudah sampai masanya..
bersyukur sebab Allah masih bagi saya peluang terakhir
untuk melihatnya.
bila tgk arwah saya teringat arwah mak saya...
sedihh dan sayu..
saya cuma sempat menziarahi jenazah sekejap je..
sebab tiket saya pulang ke ipoh petang tu sudah di ambik..
sempat juga bg kaisara lihat wajah terakhir arwah..

kaisara cakap : mama nak tgk ayah lagi...

semoga suatu hari nanti kaisara akan faham yang pakjang saya dah tiada lagi..susah juga nak cerita sebab kaisara masih kecil..


nota: al-fatihah untuk arwah pakjang saya..:'(

You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. daripadaNya kita datang, kepadaNya jua kita kembali. salam takziah ye. al-fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat...

    ReplyDelete
  2. semoga allah mencucuri rahmat keatasnya dan diletakkan dikalangan orang - orang yg soleh ... aaamin .

    ReplyDelete
  3. Semoga allah mencucuri rahmat ke atas rohnya ... al fatihah ...

    ReplyDelete
  4. Smoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 soleh..

    ReplyDelete
  5. sedih plak baca entry ni...
    moga arwah ditempatkn dgn mereka2 yg beriman...

    btw, bc link ni yer..

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2013/06/keputusan-segmen-promote-blog-3.html

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^