//]]>

Mee Udang Kuala Sepetang

June 25, 2013

salam...

hari nie nak kongsi cerita last week punya misi....huhuhu
xda la misi sangat
just last minut punya plan
we'all turun taiping

niat hati nak masuk zoo taiping
bawa ank2 kecil nie best juga kan..
selalunya kami pergi with my kakak ipar family..
anak dia pun 2 org je...kecil lagi kan 
mmg excited la juga nak ke sana..
last jejak kaki masa zaman SPM dulu..

tapi memandangkan ibu mengandung nie tak larat nak jalan..hahaha
tak jadi nak masuk zoo taiping..
maaf la anak2 yer...mama tak larat jalan..hehehe
duduk kat luar je laaa...

so, decided pergi pekena mee udang je la..
kitaorg sampai taiping dah tengah hari..
ingat kedai mee udang nie tak buka lagi..
singgah restoran dulu pekena nasi sorang sepinggan then baru ke kuala sepetang...
alahai dah buka rupanya mee udang nie..
selalu dengar orang cerita ja..
dan tgk JJCM mmg teringin nak merasainya

kali nie bila dah sampai haruslah rasa kan..hehe..
pekena plak sorang sepinggan...
tapi saya share with myHubby je...hahaha
mmg xkan habis kalau makan sorang2..
sebab baru lepas makan nasi sepinggan penuh..huhuhu

jom layan beberapa keping gambar
semasa di kedai MAK JAH
MEE UDANG KUALA SEPETANG
zassssssszzzzzzzzz......




tgk tu saja nak tunjuk udang yang fresh ( xdala besar sgt pun..tp mkn mmg kenyang la..)



en.hubby makan tak ingat dunia..okay..! saya dah kenyang perut kepenuhan adoii rugi betul..
rasa sikit ja





lepas makan mee udang singgah beli buah mangga potong sebelah kedai makan tu ja..mmg buah tu duk menggoda saya pun..hihi..asyik nak menjeling ja sebab sebelah meja makan kitaorg ja..





my baby siap naik atas meja lagi..dia suka makan udang..tp bila makan mee kesian plak pedas..kaisara mmg xtahan pedas walaupun sedikit..dah nangis2 minta air..--opssssttt..muka my baby dah macam udang kena salai kemerahan sebab panas kat situ..aroud 4.00 petang..



sisa udang kaisara mamam 3ekor..mama & papa dapat sorang seekor setengah je..huhuhu


sedap tau..kalau rasa nak makan singgah la ke sana
mmg ramai giler org..
parking pun banyak di sediakan..
masa kitaorg sampai ada 3 biji bas sekolah singgah situ..
ramaikan..

ohh ya..harga pun berpatutan..
sepinggan RM8 (biasa)
sepecial RM12
bezanya saiz udang je..kecik & besar
yg kitaorang makan tu special..:)

selain mee udang makanan lain pun ada berasaskan udang juga..
contoh mcm bihun goreng udang, nasi goreng udang..
pokoknya macam2 la yang berkaitan dengannya..
boleh gitu???
sapa pernah rasa angkat tangan...hehe..
sedap kan??


nota: kitaorg singgah ke muzium ngah ibrahim..tp mcm xda org plak..xmasuk juga..lastly lepak dekat taman tasik taiping je..

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. amboi nampak seda betul la mee udang tu...

    salam kenal dtg dr blog intanberlian... ^_^

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^