//]]>

Raya aidilfitri 2013- part 3

August 20, 2013

salam...

selamat pagi...mood menaip dah kembali

kalau yang terlepas
entry raya sebelum nie boleh klik sini
raya aidilfitri -part 1
raya aidilfitri- part 2

untuk part 3 nie nak ceri tentang
open house..
open house umah saya at jitra
dan open house yang sempat saya singgah & jamah makanan yang sedap-sedap..hehe

walaupun tinggal berjauhan dr en.hubby
saya request nak open house juga umh kitaorg
untuk sedara mara datang
sebabnya first time buat open house..
nie kira kali kedua saya buat kenduri di umah saya nie
orang kata"klu ada rezeki lebih..kongsi-kongsi kan lah"
alhamdulillah sebagai tanda syukur dengan rezeki yang Allah SWT bagi
terlaksana juga open house umah saya nie..
raya ke Empat hari tu

semuanya handmade by saya..hehehe
mmg nak sediakan sendiri pun..
masak yang simple-simple aje..
walaupun berbadan dua...
itu bukan penghalang untuk saya memasak..huhuhu
sebab saya memang suka memasak
(ayat kemain lagi kau jemah...hahaha)

menu open house umah saya

1. Nasi Ayam
2. Nasi impit+ kuah kacang+ kuah Lontong (kuah lontong k.ipar yang tlg masak sebab xreti..hehe)
3. Bihun Goreng
4. kek coklat lembap ( air tgn en.hubby-rajin sgt nak menolong..thanks papa)
selebihnya kuih muih biskut raya aje..

saya buat menu mudah dan ringkas
ramai juga yang dapat sampai ke rumah saya
tak sempat nak bergambar bagai..
ada sebahagian aje yang sempat sy ambik dr my sister...
mehh layann...

nie my father & mother (mak baru :))

si kecik yang debab tu adik baru saya -Adam haris

adik saya with ank sedara saya tu


nie kak saya yang sulung dgn ank bongsu dia..dok melayan nasi ayam..terbaekkk lah....hehe


nie geng bas sekolah...hahaha
kaisara- adam haris- izzaq rifqi


semuanya selesai jam 10 malam
pintu pun di tutup
makanan pun habis..
lega rasa lepas juga niat nak ber'Open House'
walaupun hanya kecil-kecilan dan untuk sedara mara terdekat

keesokannya terjah umah kak ipar plak
seharian beropen house di rumahnya..
memang kenyang la makan
dapat plak ketupat daun palas mak mentua saya buat 
di hari raya ke lima...makan dengan gulai ayam...
sampai menjilat jari la..
balik malam tu sakit urat pun menjelma..
makan pulut banyak sangat...hihi



note: maaf la panjang lebar plak bercerita..tp macam dah tertinggal satu story..raya ke 3 kitaorg berjalan sakan di PADANG BESAR..membeli-belah...(mls plak nak story)..tgk dulu la klu ada mood nak menaip lg nanti..hehe



You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. wah byk jugak menu open house..pape selamat hari raya kaka ;)

    ReplyDelete
  2. wahh..bestnya buat open house..umah jitra kat mane? enhubby kita org jitra jgk..hihi..

    ReplyDelete
  3. seronok nyer dpt wat open house msk sendiri...

    ReplyDelete
  4. bestnya :)
    tahun ni ciksu tak buat.huhu
    tunggu raya haji la pulak

    selamat hari raya dear

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^